Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En bra halvlek räckte

Annons

Det var vad som behövdes när Gustafs vann komfortabelt med 5-1 hemma över Grängesberg efter 3-0 i paus.

- Framåt var det bra men försvarsspelet kräver jag mer av, säger Gustafs tränare Per Lindstedt.

Gustafs ska göra allt för att ta sig tillbaka till division 2.

I lördags fortsatte vandringen med storseger hemma mot Grängesberg.

5-1 slutade matchen och det var spelet i den första halvleken som bäddade för segern.

- Men trots att vi ledde med 3-0 i halvtid kändes det ändå inte riktigt säkert, säger Per Lindstedt.

Och Lindstedt hade rätt. Det var inte förrän storskytten Helena Sjögren från distans prickade in både 4-1 och 5-1 som matchen var avgjord. Gustafs försvarsspel för dagen var dock en aning lojt och osäkert.

- Jag tycker inte vi har riktigt rätta inställningen i den här matchen då det gäller försvarsspelet. Och det är inte bara backlinjens fel utan hela lagets. Vi ska spela med en hög press och det tycker jag vi stundtals saknade idag.

Framåt var det dock ett helt annat tempo. Efter en trevande matchinledning av hemmalaget fick de igång spelet och framförallt var det de båda kantspringarna som skapade oreda i gästernas försvar.

Unga Sara Damberg började bäst och sprintade flera gånger förbi sin försvarare på vänsterkanten. Tio minuter in i matchen kom också ledningsmålet genom Kicki Forsberg efter att Sara förarbetat.

Men framför allt var det på högerkanten, där Anna Boström gjorde en strålande halvlek, som Gustafs hade framgång. Hela tiden fick hon fina bollar att jobba på, i första hand från Helena Sjögren.

Gustafs tredje mål var en delikatess av Anna Boström, som strax innanför straffområdet vräkte in bollen via stolpen.

- Hon är vädigt duktig och det är många lag som har problem med hennes snabbhet och vältajmade löpningar, säger Lindstedt.

Gustafs spel i den andra halvleken var inte alls av samma kaliber. Grängesberg lyckades reducera och skärrade hemmalaget en aning.

Fast två långskott från Helena Sjögren avgjorde det hela, varav det första var en riktig kanon.

- Vi har många duktiga skyttar i laget och jag säger åt dem hela tiden att våga. Och det är ju kul när det ger resultat.

JOHAN BENGTS

Mer läsning

Annons