Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En blixt från klar himmel

Annons

I övrigt vill den nygamle IBF-ordföranden helst inte kommentera stämningen eller vad som kommer att hända.

- Men vi bestrider naturligtvis och jag är fullständigt övertygad om att vi kommer att få rätt också.

Samtal med såväl ordföran- de Fahlén som andra i IBF-led- ningen visar att besvikelsen över Packaléns agerande är stor.

- Men oavsett vad vi tycker och inte tycker vill vi absolut inte ge oss in i någon debatt om det som hänt i tidningen.

- Och även om vi har olika åsikter finns det en integritet i de avtal klubben har med spelare, tränare eller övriga anställda, både nuvarande och tidigare. Det är ingenting vi diskuterar offentligt oavsett om vi råkar ha olika uppfattning, säger Fahlén.

Han vill alltså inte diskutera eller kommentera detaljerna i Mika Packaléns stämningsansökan där han kräver klubben på två månadslöner.

Men enligt vad tidningen erfar har klubben dokument som visar att Mika sa upp sig den 13 september med en sex månaders uppsägningstid.

Till skillnad från Packalén som anser sig ha krav på IBF Falun anser sig klubben ha krav på Packalén som den arbetar med.

Det handlar bland annat om konsekvenserna av den skatte- revision där myndigheten inte accepterade Mikas anställning på konsultbasis och där IBF Falun tvingades betala sociala avgifter på hela tränararvodet.

Skattemyndigheten ansåg att Mika varit dolt anställd då han bara hade en uppdragsggivare, IBF Falun.

- Jag vill som sagt inte kommentera några detaljer alls eller föra någon diskussion om relationen till vare sig Packalén eller någon annan, säger Fahlén.

Både han och de övriga vi pratat med i IBF-ledningen med är dock fullständigt övertygade om att vinna en eventuell rättsprocess. Så här sa en styrelseledamot anonymt i går:

- Detta skadar oss och det vet Mika och det är däri hans strategi ligger, att vi ska betala honom för att hålla tyst. Han kommer inte att ha en chans i rätten. Det tror jag han vet och därför använder han medierna till att pressa oss att betala för att hålla tyst.

IBF Falun lär dock inte vara speciellt intresserat av en förlikningsförhandling.

EN ANONYM STYRELSELEDAMOT KOMMENTERAR MIKAS STÄMNING HANS DAHL

Mer läsning

Annons