Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En besviken poängkung

Annons

- Visst har det blivit att antal poäng, men jag har ändå inte spelat så bra. Förresten tror jag väl inte att någon kan känna sig nöjd efter en sådan här säsong, säger han.

Lagets försvarsspel har kritiserats, men Björklund vill inte hänga ut några backar.

- Backuppsättningen är ju densamma som förra säsongen plus att Mattias Morén tillkom. Jag tror att flera förluster beror på att vi forwards har bränt för många chanser.

Enligt Björklund har säsongen varit mycket tung och inte alls lika rolig som fjolåret då det mesta studsade HSK:s väg.

- Då hade vi flyt och avgjorde flera matcher i slutsekunderna. Så har det nästan aldrig varit i år, säger Björklund, som också nämner att Stefan Sterner, Jakob Norling och Dennis Dourrouj var tunga förluster.

- Även Martin Olsson och Fredrik Jones har ju försvunnit. Så av fjolårets två förstakedjor blev det ju bara jag kvar.

På försäsongen gick det mesta som det skulle och HSK fick också en bra start i serien med bortaseger mot Valbo.

- Sedan förlorade vi första hemmamatchen mot Smedjebacken trots att vi vann skotten stort. Jag tror nästan att det vände redan där. Att den matchen följdes av ytterligare uddamålsförluster gjorde förstås inte saken lättare.

Efter sju omgångar och sex raka förluster valde tränaren Stefan Sivertsson att hoppa av, för att senare ersättas av Igor Zakharkine.

Någon förändring eller trendbrott märktes dock aldrig av, åtminstone inte i tabellen.

- Den dåliga säsongen beror inte på tränarna. Vi har haft bra fart på träningarna och jag kan inte påstå att vi har förlorat några matcher på grund av coachmissar, säger Björklund.

Att truppen har varit för tunn har också visat sig, när flera av de etablerade spelarna varit skadade.

- Vi hade även en ung trupp och det märktes att vi vägde för lätt när vi mötte tyngre motstånd, som Hille/Åbyggeby exempelvis.

Nu väntar spel i division 2. Hur mycket lockar det?

- Det känns väl sisådär. Men om klubben bestämmer sig för att satsa och vinna tvåan samtidigt som de flesta spelarna stannar skulle det kännas bättre.

Serien slutade i söndags. Har ni slutat träna också?

- Nej vi kör två gånger i veckan i en månad ungefär.

Ingen spelare var i närheten av Björklunds 20 mål. I poängligan var dock Magnus Axelsson bara två poäng efter Björklund. Johan Strömberg gjorde flest poäng av backarna och slutade sexa i den totala ligan.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons