Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En back i centrum

Annons

De två poängkungarna hamnade dock i skuggan av en av lagets backar.

Greg Brown, den 34-årige amerikanen, som åter igen var Leksands bäste spelare.

- Vi gick in och jobbade hårt och lyckades vinna matchen. Det är det viktigaste, säger Greg.

Ett fläckfritt defensivt arbete, kryddat med några offensivt lyckade insatser, gjorde att Greg för andra matchen i rad fick högsta betyg i Sportens Superfemma.

Högsta betyg får han också av sin backpartner, Christer Olsson.

- Greg har varit en härlig injektion sen han kom in i laget. Jag visste att han var bra och med sin vinnarinstinkt har han hjälpt laget otroligt mycket, säger Christer.

Greg pratar inte så mycket om sina egna insatser utan kvitterar i stället berömmet från Christer Olsson.

- Han hjälpte mig otroligt mycket när jag kom in i laget. Han är en duktig spelare som alltid gör bra i från sig, säger Greg och fortsätter:

- Sen måste jag berömma vår publik också. Den gör så att vi kan hålla energin uppe i vårt spel.

Återigen var det en fantastiskt fin publiksiffra i Isstadion. 5 663 åskådare såg till att stämningen var hög hela matchen och fick se Leksand, efter en första period med mycket spel i numerärt underläge, koppla greppet i den andra perioden.

- Det här var sista matchen innan uppehållet och innan matchen hade vi pratat mycket om att ladda ordentligt och hålla koncentrationen. Jag är mycket nöjd med segern, säger tränaren Jarmo Tolvanen.

Spelet i numerärt överläge såg till att Leksand inom loppet av två minuter kunde går fram till en 2-0-ledning i den andra perioden.

Södertälje hade just blivit fulltaligt när Mike Stapleton pricksköt in 1-0 och i spel fem mot tre gjorde sedan Mikael Karlberg 2-0.

När Christer Olsson gjorde 3-0, även det i numerärt överläge, med drygt fem minuter kvar att spela, avgjordes matchen definitivt.

- Vi har spelat bra i både box play och power play hela säsongen och segern här gav tre viktiga poäng. Sedan måste även jag berömma vår hemmapublik. Den är helt otrolig, säger Christer Olsson.

Hemma i Isstadion är Leksand svårslaget och segern mot Södertälje var lagets sjätte på åtta hemmamatcher.

När radarparet Mikael Karlberg och Jens Nielsen lyckas fullt ut vinner oftast Leksand. Karlberg och Nielsen gjorde två poäng vardera mot SSK och såg till att det vid landslagsuppehållet är dubbelt Leksand i poängligans topp.

Karlberg etta och Nielsen tvåa.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons