Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emma vill försvara VM-guldet

Annons

- Nej, jag är självklart besviken över att inte komma med i truppen, säger Sofia, som till vardags studerar på journalistprogrammet i Sundsvall och spelar bandy för Sandvikens AIK.

- Det har gått bra för mig under säsongen och jag har fått beröm från många håll, bland annat från förbundskapten. Men...

Nej, hon får i stället vara beredd att rycka in om någon av de tre mittförsvararna i svensktruppen drabbas av sjukdom eller skada.

Hennes före detta klubbkompis i Grängesbergs BK och Sandvikens AIK, Emma Kronberg, får betraktas som självskriven i landslaget.

Den skridskostarka mittfältaren, som numera bor i Trollhättan och spelar för Västerstrands AIK, tycker att det är synd att inte Sofia Rådman kom med i VM-truppen.

- Det är ju en barndomsvän och hon har spelat bra i vinter, så det är klart att jag tycker att hon skulle ha varit med, säger Emma Kronberg.

Hon lägger dock till:

- Konkurrensen om platserna är hård, det för man förstå. Men Sofia är i alla fall i klass med de som kom med nu.

Emma Kronberg var med i dambandyns första VM-turnering, i Finland för två år sedan. Då vann Sverige lekande lätt och är favorit även denna gång.

- Nog åker vi till USA för att ta guld.

Om motståndarna vet hon inte särskilt mycket, men sänder i alla fall ut en liten varning för Ryssland.

- Vi vannganska enkelt mot dem i en träningsmatch i fjol, men vi vet inte om de hade sitt bästa lag då. Ibland kan de mörka, så vi är beredda på tuffare motstånd den här gången.

Oavsett det ser Emma Kronberg fram emot USA-resan.

- Ja, bara att åka till USA är ju ett äventyr i sig. Jag har aldrig varit där.

Resvana har Emma i alla fall, som bor i Trollhättan och spelar med ett Karlstadlag - till vars träning hon pendlar 34 mil tur och retur en gång i veckan.

Och i går blev det klart med än mer resande, eftersom hon då fick jobb i Göteborg. Ett säljarjobb inom telekombranschen var Emmas efter avklarad anställningsintervju.

- Så nu får jag pendla till Göteborg dagligen. Det är sju mil enkel resa, men det är bra pendlingsmöjligheter med tåg.

Det första hon fick göra var att be nye arbetsgivaren om ledigt för att åka till USA och spela bandy.

- Ja, precis. Men det gick bra.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons