Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emma sprang bort sig - Karolina var tårögd

Annons

DRESDEN, Tyskland

Både Emma Engstrand och Karolina A Höjsgaard hade inför den sista världscupdeltävlingen en teoretisk chans att gå förbi Simone Niggli-Luder och plocka total-segern.

Det var i teorin det.

Niggli-Luder hade i lördags en sådan där dag som bara hon kan ha. Schweiziskan for fram i en fart som ingen annan var i närheten av och vann långdistansloppet med nästan fem minuter före Tanja Ryabkina, Ryssland.

Emma Engstrand och Karolina A Höjsgaard hade det motigare. För Emma, som visat stor form tidigare under veckan, gick det nu motigt redan från start.

På väg till den tredje kontrollen tappade hon kontakten med kartan.

Engstrand fortsatte missa och tiden rann iväg. När hon korsade mållinjen hade klockan runnit iväg till en timma och 56 minuter. Niggli-Luder vann på 1.16.

- Det vara katastrof, suckar Emma, som i och med 36:e plats i tävlingen rasade från andra till femte plats totalt, precis bakom Jenny Johansson.

Tack vare Emmas tapp hoppade faktiskt Karolina A Höjsgaard upp från fyra till trea i totalställningen. Det trots en tveksam insats som gav en 14:e-plats. För Höjsgaards del blev loppet en mardröm. Efter en bra inledning kom hon till ett besvärligt brantparti efter ungefär halva sträckan.

- Det var väldigt brant och jag hoppade ned på en klippavsats för att ta mig vidare nedåt. Det visade sig att det var jättehögt att ta sig ned där och när jag skulle vända kunde jag inte komma upp heller.

- Jag var tvungen att hoppa och som tur var gick det bra. Hade någon kommit och sagt att jag fick välja mellan att bryta världs- cupen eller hoppa hade jag valt att bryta direkt, säger Karolina med tårar i ögonen.

Herrklassen vanns av norrmannen Holger Hott Johansen. Bäste svensk var Mats Troeng som sjua. Kalle Dalin fick inte igång kroppen riktigt och avslutade världscupsäsongen med en blygsam 23:e-plats.

HENRIK ERICKSON

Mer läsning

Annons