Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emma slutar simma

Annons

Så här i efterhand spekulerar hon i att den åtta månader långa renoveringen av Ludvikabassängen var det som tog knäcken på hennes lust att tävlingssimma.

Pendlingen till Fagersta för att träna gillade hon inte och det minskade antalet träningspass under hösten gjorde att Emma kände motstånd när simträningen drog i gång igen hemma i Ludvika.

-Visst hann jag komma i gång lite med träningen efter att simhallen öppnade, men jag tyckte helt enkelt inte att det var roligt.

Hon fortsätter:

-Det är meningslöst att lägga ner så mycket tid på något som jag inte tycker är kul längre.

På torsdagen fick Ludvika Simsällskaps tränare Eva Larsson lämna det trista beskedet till Emmas träningskompisar att klubbens för närvarande mest meriterade simmare lägger av.

På sin meritlista har Emma Ekman massor av medaljer från svenska ungdoms- och juniormästerskap samt deltagande i juniorlandslaget.

Något tvärstopp med all simning blir det emellertid inte för Emma, eftersom hon på gymnasiet har simning som individuellt val.

-Den här terminen ut kommer jag att simma två gånger i veckan på I-valet.

Men några tävlingar blir det inte.

-Nu får jag mer tid för skolan, att vara med kompisar och att jobba.

Hon tycker det känns skönt att beslutet är fattat, men lämnar en liten öppning för att kanske någon gång i framtiden göra en satsning på simning igen.

-Det är helt klart att jag har slutat nu. Men sedan går det ju inte att säga att jag aldrig någonsin kommer att vilja träna simning igen.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons