Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emma sjua i schweizisk tredagars-OL

Annons

Nu var Emma långt ifrån bästa svenska. Tätstriden i tredagarstävlingen stod mellan fjolårets sprintvärldsmästarinna Vroni König-Salmi och Karin Hellman. En slutduell efter jaktstart, som vanns av Vroni med åtta sekunder.

Gunilla Svärd besegrade sedan Anette Granstedt i kampen om tredjeplatsen, och Jenny Johansson blev femma - sex sekunder före Emma på sjundeplatsen.

Samtliga tio deltagande svenskor, som ligger på landslagsläger i Schweiz, hamnade bland de 15 bästa.

- Det var som väntat en typisk schweizisk terräng vi fick springa i, berättar Emma. Kuperat och med massor av bokskog - men ändå inte så kuperat som vi fruktat.

Emma skadade sin fot i Femdagarsorienteringen.

- Men det hämmar mig inte speciellt, säger hon. Jag känner av foten hela tiden jag springer. Men den blir bättre och bättre. Så det är under kontroll.

Just nu, sista träningsveckan, finns landslaget på ett område som liknar det som kommer att användas för VM-kortdistansen.

- Vi är kvar i Schweiz till på fredag, berättar Emma. De sista dagarna skall vi träna i klassisk distansterräng igen.

På herrsidan gick det bäst för Emil Wingstedt. Han slutade trea efter schweizaren Daniel Hotz, som vann två minuter före tjecken Jaromir Svihovsky.

Förre Leksandsorienteraren Niclas Jonasson blev näst bäste svensk på en niondeplats, distanserad med 4.24.

Malungs sprintvärldsmästare Jimmy Birklin fanns också på plats, men nöjde sig med att vandra i orienteringsterrängen. Enligt rapporter från Schweiz lär hans muskelbristning läka som den ska.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons