Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emma prisades för sin talang

Annons

Emma, som kombinerar idrott och sport med skolgång på ABB-gymnasiet i Ludvika, fick av supporterklubbens representanter Göte Janols och Kjell Nordin mottaga, dels ett diplom med motivering, dels en penninggåva på 4 000 kronor.

De båda styrelserepresentanterna Janols och Nordin hjälptes åt att teckna pristagaren:

- Emma har med stor ungdomlig entusiasm och målmedveten träning visat sig vara en stor talang och ett föredöme för ungdomsidrotten i Grangärdebygden, sa de bland annat.

Emma Hedlunds idrottsintresse, som omfattar både handboll och fotboll, startade redan i knatte-åldern. Sex år gammal drog hon för första gången på sig fotbolls-trikåerna i Nyhammars IF. Hon gjorde A-lagsdebut 12 år ung, och året därpå var hon med och tog upp laget till division 4.

22 mål "joxade" Emma, som är allround och spelat på samtliga platser utom målvaktens, till det året.

Tala om glöd i kängan...

Under senare år har handbollen, som kom in i bilden redan i tioårsåldern och som betytt täta resor från Grangärdebygden för föräldrarna till Ludvika och LHF-arenan, tagit allt mera tid i anspråk.

Bror Wallin, ordförande för Ludvikaföreningen, låter förstå, att man ser Emma, som debuterade i A-laget 15 år gammal då laget tog klivet upp i division 1, "... som en synnerligen stor begåvning". Wallin fortsätter:

- Emma torde vara en av de allra yngsta elitlagspelarna i landet.

I Emma Hedlund hade alltså supporterklubben fått en högst representativ pristagare och före-döme. Något som också deltagarna i söndagsförmiddagens fest-lighet på IOGT-gården, villigt skrev under på.

KG KARLQVIST

Mer läsning

Annons