Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emma på topp

Annons

I helgen har två elitserietävlingar "inringat" söndagens Hälsinge-

kavle.

Först klassisk distans i Lindefallet på lördagen. En tävling som Emma vann med två och en halv minut före Karin Hellman, Hakarpspojkarna.

- Tog det lungt och säkert, menar Emma. Nästan lite för lungt. Jag hade några småmissar, och så gjorde jag ett lite väl omständligt vägval, som jag tappade tid på. Men det kändes bra att springa, och det är jag nöjd med.

Något som hon inte var förra helgen, när elitserien gick i Dalarna.

- Då mådde jag inte alls bra. Men det gick ju "hyggligt" ändå, menar Emma. Nu känns det mycket bättre, och det tycker jag bådar gott framöver.

Men gårdagens kortdistans i Forsa vill hon gärna glömma snabbt.

- Det var min sämsta deltävling i elitserien hittills i år. En sjundeplats och stryk med över två minuter. Men det handlade faktiskt bara om en enda kontroll. Den låg i en sluttning i väldigt kuperad terräng. Jag fattade inte först att jag var för långt ner och letade och letade. Men sedan insåg jag att jag skulle högre upp, och då fann jag den.

Men det finns inget ont som inte har något gott med sig.

- Jag ser det så här, säger Emma. Jag kan inte alltid vara på topp. Ibland måste man göra ett misstag. Och nu har jag gjort den här vårens misstag, så nu kanske jag slipper det i fortsättningen i stället.

Fortsättningen - det är världs-cupen.

- Och där vill jag inte göra några misstag, slår Emma fast. Där ska jag vara med och slåss i toppen i år. Och det har jag chansen till när jag gör ett bra lopp. Och som det känns nu, är jag på rätt väg.

Karin Hellman vann tävlingen i Forsa, och har därmed bäddat för en spännande elitserieavslutning den 13 juni. Emma och Karin har delat på segrarna hittills. Emma har fyra och Karin tre. Vinner Karin "finalen", krävs att Emma tar minst sjätteplatsen, för att vinna totalt. Något hon naturligtvis i normala fall klarar utan problem. Men i orientering kan ju allt hända.

På herrsidan var Niklas Lindberg, Malungs OK, Dalarnas framgångsrikaste löpare i helgen. Utöver segern i Hälsingekavlen hann han med två fjärdeplatser i elitserien.

Förre Leksandsorienteraren Niclas Jonasson, numera Södertälje/Nykvarn, blev annars lite av helgens utropstecken, då han blev trea i Lindefallet och vann i Forsa.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons