Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emma på gång igen

Annons

Hyfsat med Emmamått mätt just nu är att någorlunda ha häng på sina personliga rekordtider.

Att det blev segrar i samtliga fyra lopp har mindre betydelse. Wasasimmet i Filipstad var ju liksom ingen stortävling.

-Nog var det lite ovant, men kul att känna på farterna igen, säger Emma.

Hon har tidigare simmat i juniorlandslaget och samlat medaljer i svenska ungdoms- och juniormästerskap. Satsningen mot senioreliten var nästa steg, men i takt med att bassängrenoveringen i Ludvika dragit ut på tiden har kampen för att hålla elitformen blivit allt mer besvärlig.

För några veckor sedan fick så Emma nog av att vänta och bestämde sig för att göra ett simuppehåll tills hemmabassängen blev klar.

-I början gick det väl ganska bra att åka till Fagersta för att träna, men när jag fick allt mer att göra i skolan hann jag helt enkelt inte med och bestämde mig för att göra ett uppehåll.

Ludvika Simsällskap-ledningen höll andan, men fick till sin stora glädje se Emma tillbaka i träning redan ett par veckor senare.

-Jag märkte att jag inte klarar mig utan simningen och nu har jag hittat glädjen i den igen.

Det betyder inte att Emma Ekman är missnöjd med all den alternativa träning (fys, boxercise, yoga, powerbar, löpning med mera) som Ludvika SS tvingas till i brist på träningstider i Fagerstabassängen.

-På lång sikt tror jag inte vi förlorar så mycket på att träna så här i stället. Men just nu saknar jag en hel del styrka och även uthållighet i fart.

Hon är helt klart besviken på att bassängrenoveringen i Ludvika tagit så lång tid. Åtta månader ser byggtiden ut att bli innan simmarna kan börja hårdträningen i vatten igen.

-Det är väldigt dåligt att det fått ta så här lång tid att få klar bassängen. Många har ju slutat med simningen på grund av det här och det känns tråkigt.

Men Emma Ekman ser ändå slutet på torrsimperioden och kan åter höja sina tävlingsmål.

-Jag vill upp på den nivån jag höll innan bassängen blev avstängd.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons