Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emma överlägsen DM-drottning

/
  • Överraskning. IFK Moras Elin Ek sprang in som fjärde plats på medeldistansen.
  • DM-drottning. Det kan Emma Engstrand titulera sig. Här ser vi henna spurta i mål i medeldistansen, som hon vann före Lena Eliasson

Annons

Duellen om vem som skulle bli DM-drottning inleddes på fredagen med att Eliasson vann sprinten, 19 sekunder före Engstrand.

Dalaportens Johanna Edin knap bronset, något överraskande före IFK Moras Maria Bergkvist.

- Jag hade en defensiv taktik. Känslan var som inför ett kval i ett mästerskap, att inte ta några chansningar. Det räckte i dag, sa Lena som i och med sprintguldet tog sitt första DM-tecken i Dalarna.

I lördagens medeldistans blev det ombytta roller. Emma vann 1.08 före Lena. Bronset gick till Petra Thomasson, Leksand. IFK Moras duktiga skidtjej, Elin Ek, sprang överraskande in på fjärde plats.

- Visst går det alltid att hitta smågrejer, men det har gått bra, tyckte Emma om helgens första guldlopp.

Under gårdagen skulle DM-drottningen koras och i den kampen var Engstrand överlägsen. Hon utklassade alla konkurrenter. Tvåan Eva Jurenikova, Domnarvet, var nästan nio! minuter efter Emma.

Eliasson hade det jobbigt i fjällterrängen och slutade fyra. Hon var drygt 14 minuter efter guld-Emma. Bronset gick till IFK Moras Ieva Sargautyte.

- Det kändes väldigt bra idag, sa Emma om den överlägsna segern på långdistansen.

- Det har gått bra hela helgen och det är väl bara en enda rejäl miss jag gjort och det var på sprinten, summerade Emma Engstrand.

Se alla bilderna från orientering! Klicka på länkarna nedan!

Mer läsning

Annons