Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emma Engstrand optimistisk

Annons

Stora Tunas Emma Engstrand gick som ett urverk på de svenska tävlingarna i början av säsongen.

Men lagom till världscupen har hon haft det jobbigt. Undantagandes en vunnen budkavle, har det blivit mera undanskymda placeringar.

Efter några veckors uppehåll i Världscupen, drar eliten nu till fjälltrakterna mellan Norge och Sverige. Och som tidigare under säsongen är Emma Dalarnas enda hopp i tävlingarna.

- Och jag räknar inte med att finnas på pallen i alla deltävlingarna nu heller, slår Emma fast.

Men när det gäller Emma vet man aldrig! Senaste veckorna har hon haft det tävlingsfritt. Och kanske är det en betydligt mera laddad Emma som kommer till start nu.

- Jag hoppas naturligtvis det, medger Emma. Sedan Jukkola-kavlen har jag inte tävlat alls. Första veckan körde jag stenhård träning. Och senaste veckan har jag dragit ner ordentligt på träningen.

Förhoppningsvis ett sätt att återfå orienteringsglädjen. Hon har varit "hemma" både i Hälsingland och i Borlänge den senaste veckan. Och i dag, lördag, har hon anlänt till Røros.

- Jag tror att alla tävlingarna här uppe passar mig bra, analyserar Emma. Klassiskt och sprint, som det blir i Norge, brukar båda passa mig bra. Och den superlånga i Idre ser jag verkligen fram emot. Där tror jag att jag har stora chanser till en topplacering.

Det Emma normalt brukar ha svårast för är kortdistans.

- Men inte ens kortdistansen i Idre skrämmer mig, säger Emma. Det är ingen riktig kortdistans. Det är en lång variant, och det tror jag kommer att passa mig.

Och förhoppningarna är att det ska bli förstalaget i stafetten också.

- Men det vet jag inte förrän efter det klassiska loppet, säger Emma. Då tas det laget ut. Men senast det var Världscupsstafett, vann vi ju - trots att vi sprang i B-laget.

Det är en av de saker som gör det svårt för den svenska lagledningen att ta ut rätt lag. Det finns sex mycket duktiga tjejer att tillgå. Det kan därför mycket väl vara så att det lag de plockar ut som B-lag har den bättre dagen - och då slår B-laget A-laget.

- Det var faktiskt en skön känsla att få vara med och vinna en Världscupsstafett, säger Emma. Det är en känsla jag gärna upplever igen.

Emma Engstrand är en väldigt liten dalatrupp i Världscupen. Men vem vet, hittar hon sin goda form från våren igen - då kan hon bli en mycket framgångsrik "trupp". Och det är ju som Emma själv säger - lyckas hon både orienteringsmässigt och löpmässigt i ett lopp - då finns hon med all säkerhet på prispallen.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons