Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emil jagar toppform hemma

Annons

Drömresan till världscupen i Västindien blev en mardröm. Emil blev rånad på sin mountainbike under en träningsrunda och sedan kraschade han rejält under själva världscuploppet.

Han tog sig i alla fall i mål och blev 62:a.

- Dagarna efteråt var jag i stort sett helt sönder. Kunde knappt röra mig och sova var i stort sett omöjligt.

- De två veckor som gått sedan det hände har känts som en hel månad. Det har varit en pärs för hela kroppen och jag har haft småsår över hela kroppen. Läkningen har verkligen tagit på krafterna.

Han har inte kunnat leva normalt och inte kunnat träna på det sätt han vill.

Visserligen har han hunnit med att köra den tredje deltävlingen i den italienska Liquigas cup. Det slutade med en fjärdeplats i U23-klassen.

-Det gjorde att jag i alla fall behöll ledartröjan i klassen. Men själva loppet var inte mycket att orda om. Jag hade bara en hastighet i kroppen och jag var inte ens trött efteråt.

Emil räknar med att det tar tre veckor för honom att hitta till-baka till den form han hade innan det olycksaliga i Cuarcao inträffade. Det ska räcka för att vara i toppform igen inför nästa stora uppgift, den andra världs-cuptävlingen som körs i Madrid den 13 maj.

Förutom träning ska han också hinna med sex tävlingar i Sverige.

-Men de tävlingarna ser jag bara som preparation inför loppet i Madrid.

Förutom mountaibike-tävlingar ska Emil också köra ett landsvägslopp på 20 mil i Uppsala. Det blir helgen före världscupen i Madrid.

-Jag tror det blir en perfekt uppladdning inför Madrid eftersom det är en ren landsvägsbana där.

Landsvägsbana, i alla fall mätt med en mtb-åkares måttstock:

-I Madrid kör vi mitt i centrum i ett parkområde med mycket grusvägar. Det brukar vara ett roligt lopp med mycket publik efter banan.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons