Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emil fyra i MTB-VM

Annons

Det har varit ett omtumlande VM-dygn för de svenska mountainbikecyklisterna i österrikiska Kaprun. Stafettlaget blev som sagt fyra, detta samtidigt som lagkamraten, svenske och nordiske downhillmästaren, Johan Possman, opererats efter en vurpa.

Possman missbedömde ett hopp på tisdagens träning och slog magen hårt mot sadeln. Han transporterades till sjukhus i Zell am See och opererades på onsdagen.

Efter många oroliga timmar kunde Östlin andas ut då operationen av Possman gått bra.

"Jag har pratat med läkarna och han mår efter omständigheterna bra", säger förbundskapten Lars-Åke Östlin i ett pressmeddelande.

Och samma sak säger Emil Lindgren.

- Possman är en stark kille och han kommer repa sig snart. Det påverkade inte oss det minsta utan vi gasar på.

Det mixade svenska stafettlaget körde VM:s första final.

"Till en början kändes tävlingarna inte speciellt viktiga längre. Men vi hade ett snack och bestämde oss för att ge allt på stafetten, inte minst för Johans skull", säger Östlin.

Målsättningen före allt tumult var att upprepa fjärdeplatsen som laget tog i EM för drygt en månad sedan. Och målsättningen uppnåddes.

Emil Lindgren, Fredrik Kessiakoff, Anna Enocsson och Magnus Palmberg gav också allt och slutade på fjärde plats. Kanada segrade före Frankrike. Sverige var 2.20 efter Schweiz på tredje plats.

- För min egen del gick det kanske lite över förväntan. Det var bara att bita ihop och gå på så hårt som möjligt. Det är väldigt tuffa banor här nere och det passade hela vårat lag bra, säger Emil.

Nästa tävling för honom blir på fredag då han kör en crosscountrytävling i VM med gemensam start.

TT/RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons