Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emelie europacupfemma

Annons

Vid den första europacuptävlingen för Hedemoratriathleten i holländska Holten, var hon inte helt nöjd med loppet. Men såg tävlingen som en bra erfarenhet.

För Emelie blev det till slut en nionde plats i Holland. Hon inledde med en tuff simstart och var bra med i toppen i den efterföljande simningen och blev under den avslutande löpningen omsprungen av några löpare innan målgång.??

Hennes europacup-äventyr fortsatte kort därefter i belgiska Oudenaarde. Och där ställdes hon mot ett starkt startfält på 24 damer. I Belgien blev simstarten bättre och hon var femte dam upp ur vattnet. Under cyklingen därefter pressade hon sig och kunde bland annat växla ut till löpningen tillsammans med första gruppen. Och Emelies godkända löpning under slutsträckan räckte till en femte plats i mål. ?

- Jag är riktigt nöjd med den femte platsen i det tuffa startfältet, säger Emelie Gunnarsson.?

Nu laddar SM-segrarinnan från Hedemora om och har siktet inställt på nordiska mästerskapet i Kiel 4 augusti. Därefter väntar SM på olympisk distans i Örserum den 18 augusti och därefter en avslutande senior-europacup i Kroatien den 25 augusti.

Mer läsning

Annons