Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EM tveksamt för Belin

Annons

Vila och rehabträning, så har året sett ut för Kirsten Belin. Kroppen vill inte ge med sig och nu är en EM- start långt borta.

- Ska EM bli aktuellt måste det hända något rejält, säger Belin.

Efter att hon misslyckades med att ta sig över ingångs-höjden i en tävling i Aten i slutet av maj bestämde sig Kirsten Belin för att ta en paus. Juni har, precis som nästan hela året, handlat om vila och rehabträning.

- Jag har hållit på och rehabtränat länge nu, men det ger inte några egentliga resultat. Jag börjar bli riktigt leds på det här, jag försöker kämpa för något som inte vill komma.

Det är en irriterad disk i ländryggen som gjort livet surt för Belin ända sedan ett träningsläger i Sydafrika i januari. Till en början såg det inte så allvarligt ut, hon hoppade 4.40 i en tävling och kände sig ganska bra, men skadan har hållit i sig hela våren och har nu förmodligen spolierat alla chanser till ett deltagande i EM i Göteborg.

- Det är klart att det känns bittert, men det är nästan att man bli likgiltig när det inte händer någonting.

Skulle kroppen ändå läka måste Belin slå ut någon av de tre svenskor som redan klarat kvalgränsen: Linda Persson, Hanna-Mia Persson och Maria Rendin.

STEFAN ÅBERG

Mer läsning

Annons