Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EM-slutspel väntar

Annons

- Lite tråkigt att det blev förlust mot Danmark, säger Falukillen Joel Högberg, som varit en av de tongivande i svenska laget hittills i turneringen. Men jag hoppas att vi får möta dom igen, i semifinal. Då skall dom få en match.

Frisbeeförbundets Lars Hamstein är imponerad av den insats Joel gjort hittills.

- Joel är otroligt bra, säger Lars. Han är en försvarsklippa och har dessutom svarat för många assist. Han är just nu en av våra nyckelspelare.

Den andra Falukillen i laget, Martin Carlsson, har fått betydligt mindre speltid än Joel.

- Men även Martin har skött sig utmärkt hittills, säger Lars.

Svenska laget har dock fått en allvarlig jobspost i gruppspelet. En av lagets viktigaste spelare, toppforwarden Peter Sandin, har blivit allvarligt skadad.

- Det bara small till i låret, säger Lars. Han har fått en muskelbristning, och är borta från turneringen. Ett svårt avbräck för laget, men jag tror att vi kommer att göra bra ifrån oss i slutspelet ändå.

Det tror Joel också. Sverige slutade nu fyra i seedningen med två segrar och tre förluster. Därför får man möta seedningsfemman, Tyskland, i kvartsfinalen.

- Tyskland tog vi ganska lätt i onsdagens seedningsmatch, säger Joel. Så jag är övertygad om att vi skall ta dom igen.

Blir det seger i den matchen, blir det troligen gruppspelets segrare Danmark som väntar i semifinal.

- Danskarna har varit duktiga, säger Joel. Men jag möter hellre dem än jag möter Finland eller England - de andra två lagen vi fick stryk mot. Jag tror vi har en klar chans att besegra Danmark om vi får möta dom igen.

Att gissa vilket lag som slutgiltigt blir Europamästare är svårt med utgångspunkt från gruppspelet.

- Alla har slagit alla, så det kan gå hur som helst, menar Joel.

Regerande mästarna från Finland och gruppspelsöverraskningen England blir troligen de som får mötas i den andra semifinalen. De bör inte ha några större problem att vinna sina kvartsfinaler.

En Falubo är i praktiken redan klar för EM-final. Det är junioren Henrik Jakobsson, som spelar i det svenska juniorlaget.

Efter sju segrar (Frankrike 13-7 och 16-8, England 17-13, Finland 17-10, Tyskland 17-15 och Belgien 17-4 och 17-0) och en förlust (Tyskland 13-17) har de idag två matcher kvar - mot Finland och England.

Oavsett hur de två matcherna går, kommer de två främsta lagen i gundspelet att heta Sverige och England.

Och i juniorklassen går grundspelsettan och tvåan direkt till final. En final som spelas i kväll.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons