Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EM rivstartar året för "Orsa"

/

I fredags skrev han på ett nytt kontrakt med klubblaget Barcelona.
I dag åker Magnus "Orsa" Jernemyr till Stockholm för att sluta upp med landslaget för första gången 2012.
Ett hektiskt handbollsår väntar.
Först på programmet – EM i Serbien som inleds den 15 januari.
– Det blir ett skönt avbrott med landslaget i en månad, säger Jernemyr, som annars är mitt uppe i säsongen i Spanien.

Annons

Efter att ha firat in det nya året på Grönklitt bar det på nyårsdagen av till Ludvika för en snabbvisit hos föräldrarna under nyårsdagen.

Nu är det dock slut på ledigheten för Orsasonen Magnus Jernemyr, som redan i dag, beger sig mot Stockholm för årets första landslagssamling.

– Sedan åker vi till Kroatien den fjärde, kommer tillbaka den åttonde och möter Ryssland två gånger i Malmö innan vi åker till Serbien den fjortonde.

Förra året var han med i det svenska lag som slutade på en fin fjärdeplats i hemma-VM.

Hur stora chanser man har i Serbien är dock svårt att svara på menar Magnus.

– Vi har haft lite problem med skador och hade ett väldigt ungt lag nu när vi spelade World Cup i Tyskland för någon månad sedan. Vi gjorde det väldigt bra, men en träningsturnering ska man inte dra för stora växlar på.

– Ett EM är mycket tuffare än ett VM, för man kan inte slarva i någon match. Man måste ta poängen direkt för att inte hamna i de tuffa grupperna. I VM på hemmaplan var publiken nästan som en extra spelare på banan, och det kommer vi ju inte ha nu. Men det är svårt att säga vart vi står, på grund av skadeläget. Men vi ska försöka prestera på samma sätt som under VM.

En möjlighet att kvalificera sig för OS finns under EM, men då måste man antingen vinna turneringen, eller bli tvåa bakom Frankrike, som redan är OS-klara.

Annars väntar ett separat kval under påskveckan.

– Grupperna ändras lite, beroende på hur det går i EM, men som det ser ut i dag är vi i en grupp med Kroatien, Chile och Japan, tror jag.

– En fördel för oss är att matcherna i kvalet spelas på hemmaplan i Göteborg.

Förutom alla landslagsuppdrag siktar Magnus även på att försvara de dubbla gulden, i ligan och Champions League, med klubblaget Barcelona.

Ett nytt kontrakt med klubben på 1+1 år skrevs på så sent som i fredags.

– Jätteskönt, och det har gått jättebra både för mig och laget under hösten. Vi har vunnit alla matcher både i ligan och Champions League. Det är en underbar klubb och det är roligt att man får fortsatt förtroende och att de uppskattar det man gör.

Mer läsning

Annons