Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EM-brons för Maria

Annons

Maria Östling tog överraskande brons på 100 m bröst vid sim-EM i Madrid - hennes första pallplats i något av de stora internationella mästerskapen. Den 26-åriga svenskan såg länge ut att kunna slåss om guldet i finalen på 100 m bröst, men orkade inte stå emot på de sista metrarna och slutade på delad tredjeplats. Segrarinnan Svitlana Bondarenko, Ukraina, hade tiden 1.09,23, vilket var 14 hundradelar bättre än andraplacerade ryskan Jelena Bogomazova.

Östling och österrikiskan Mina Jukic delade tredjeplatsen på 1.09,41. (TT)

Back kvar i Mora

u Under onsdagen blev det klart att Daniel Back blir kvar hos elitserienykomlingen Mora IK.

Den snart 29-årige forwarden har skrivit på ett ettårskontrakt. Han har tidigare spelat i Södertälje och i sportklubben återfinns tvillingbrorsan Anders. Till vintern blir det tuffa möten bröderna emellan då MIK och SSK drabbar samman.

Ljungqvist

i klungan

u Magnus Bäckstedt naglade sig fast i toppskiktet på den fjärde etappen av cykelklassikern Giro d'Italia. På den regndränkta 184 kilometer långa etappen mellan Poretta Terme och Civitella val di Chiana åkte svensken i mål som sjunde man i en stor klungspurt, och svensken noterades därmed för samma tid som etappsegrande italienaren Alessandro Petacchi.

Marcus Ljungqvist rullade i mål något senare i samma klunga på 52 plats. (TT-Reuters)

Lindblom

hoppar av

u Jan Lindblom, racevinnare i STCC för två säsonger sedan, som i år gjorde comeback på racingbanorna efter ett års frånvaro, väljer, efter bara en tävlingshelg, att hoppa av STCC.

Lindblom, som tävlar för Graff Motorsport i STCC Challenge, har i år genomfört ett utvecklingsarbete åt STCC.

Något han nu avbryter.

- Mitt val baseras på att jag anser att det är för stora skillnader mellan den bil som jag kör och den som är snabbast med de förutsättningar som finns i dag. Tanken och konceptet med utvecklingsbilarna är goda, men kanske mer rätt för en förare som inte har lika höga ambitioner som mig, jag är en sportsman som kör för att vinna, säger Lindblom.

TT

Mer läsning

Annons