Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elofsson överlägsen i jaktstart-SM

Annons

Efter lördagens fristilslopp kunde Per på söndagen gå ut i ledning på 42 sekunder, vilket är en evighet för de bakomvarande att ta in. Och naturligtvis var det ingen som ens var i närheten av Pers kapacitet.

Efter söndagens klassiska lopp var Per över två minuter före tvåan Mathias Fredriksson.

- Det kändes som jag flög fram, menade Per.

Det syntes också.

Bäste dalaåkare blev Falun/Borlänges Fredrik Östberg. Fredrik gick ut som sjunde man på söndagen och den placeringen behöll han. Nöjd? Nej, knappast.

- Det går åt helsike i klassiskt. Jag har ingen förklaring, jag blir oerhört trött i uppförsbackarna.

En sjundeplats är ändå inte fy skam i det här sällskapet.

- Placeringen är okej. Det här var min bästa SM-placering någonsin. Men i morse hade jag siktet inställt på en bronsmedalj, jag var ju bara 20 sekunder efter Andreas Karlsson som låg trea, säger Fredrik.

Sett med dalaögon var ändå Rikard Andreasson, IFK Mora, den stora överraskningen.

Dalslänningen Rikard är på väg att göra sin bästa säsong någonsin. I Ånnaboda åkte han in på en fin nionde plats, efter att ha gått ut som elfte man.

- Det har gått bra båda dagarna, och jag är jättenöjd. Helt klart är jag på väg mot min bästa säsong, säger Rikard och ler.

Staffan Larsson däremot vill nog helst glömma jaktstart-SM i Ånnaboda.

På lördagen körde han in som missnöjd nia.

Efter söndagens lopp var han om möjligt ännu mer besviken. Staffan slutade som 13:e man, nästan fem minuter efter Per Elofsson.

- Det var oerhört segt. Kändes som tjockolja i kroppen, säger Staffan, som eventuellt ställer upp i dagens Morapinglan vid Hemus skidstadion.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons