Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elofsson överlägsen

Annons

Samtidigt sätts frågetecken för en av de tuffaste konkurrenterna. Thomas Alsgaard slutade tvåa - men klagade över befarad astma.

Per Elofsson hade egentligen inte tänkt ställa upp i Val di Fiemme enligt sina ursprungsplaner. Men när kroppen kändes lätt och sinnet ville mer valde 24-åringen ändå att göra lördagens jaktstart till genrep inför OS i Salt Lake City.

Förhoppningen var att sätta konkurrenterna på plats - att stärka självförtroendet och se om den klassiska tekniken fungerade.

Och efter uppvisningen i både 10 km klassisk och 10 km fri stil finns ingen anledning att tvivla. Elofsson vann med sammanlagt 31,4 sekunders marginal ner till norrmannen Thomas Alsgaard som spurtbesegrade sin landsman Anders Aukland om andraplatsen. Ner till OS-konkurrenten Johann Mühlegg, Spanien, skiljde ytterligare nästan 15 sekunder. Mühlegg slutade på elfteplats och hade bland annat sjätteplacerade Mathias Fredriksson, ytterligare ett svenskt styrkebesked, före sig i resultatlistan.

Decimerat BHK vann

HANDBOLL/MANTORP.

Det var ett rejält decimerat BHK, som ställdes på benen i går i det svåra bortamötet med Mantorp. Fyra av de vanligtvis ordinarie saknades, vilket menligt inverkade på spelet förstås.

- Offensivt ja. Men defensivt finns det inget att klaga på, säger tränare Mats Carlson efter förlusten med 20-17 (11-9) i går.

Det var inledningen som blev det stora kruxet för BHK, som låg under med både 6-2 och 9-4 under första matchhalvan.

- Vi fick jaga och jaga och det är inte alltid så lätt, konstaterar Mats.

MANTORP-BHK

20-17 (11-9)

BHK:s målskyttar: Erik Axelsson 8, Kim Stenberg 6, Simon Anfält 3.

Mer läsning

Annons