Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elofsson kunde inte göra som Teichmann och Mae

Annons

Av alla klassiska VM-tremilare var det bara norrmannen Frode Estil som orkade göra ett topplopp även på fredagen.

Axel Teichmann, Jaak Mae och Per Elofsson var tre av många som valde att stå över öppningsdistansen i VM för att i stället attackera 15 km med full kraft.

Elofsson bestämde sig för att stå över VM-premiären bara tre dagar före loppet. Kanske ett riktigt val. Men det räckte ändå inte. VM-kungen från Lahtis 2001 är inte i samma form nu. Det blev tolfte plats på fredagen.

Efter en synnerligen optimistisk start, ledning vid 1,6 kilometer, stod det snart klart att Umeååkaren inte skulle ha med medaljstriden att göra.

- Jag tycker inte jag gick ut för hårt, sade han. Jag åkte stort och bra. Men jag har tappat toppeffekten. Det märks på platten, jag kan inte växla tempo.

- Men i dag tog jag ut precis det jag hade, så jag kan inte vara förbannad. Jag var alldeles vimmelkantig i mål. Vad mer kan jag göra?

Elofsson tror fortfarande att det var rätt att stå över tremilen i VM. Men fredagens lopp gav honom inga besked om när och om den sista, svårfunna formtoppen ska infinna sig. Och redan på söndag väntar jaktstarten, duathlonvarianten som fått den officiella benämningen skiathlon och som är det lopp han hoppas mest på i VM.

- Ingen aning om jag har medaljchans på söndag. Men är jag bara med efter första delen så kanske det kan gå vägen. (TT)

TT

Mer läsning

Annons