Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elitspelare till IBF Falun

Annons

IBF Falun kommer att ha en vass topp och bra bredd på målvaktssidan den kommande säsongen.

Från förra säsongen finns Jimmy Heimer kvar och AIK:s landslagsmeriterade målvakt Andreas Olsson är IBF Faluns bästa nyförvärv.

I går blev det också klart att division 2-laget GAIK/Väsbys målvakt Jonas Sundström konkurrerar om en plats mellan stolparna i IBF Falun.

- Han är i första hand tänkt som "backup" till de andra målvakterna och börjar som nummer tre. Men jag skulle inte bli förvånad om han avancerar, säger IBF Faluns herransvarige Patrik Bäck.

- Han har varit med och tränat och visat upp en bra inställning. Alla jag pratat med öser superlativ kring honom. En kanonkille på alla sätt och vis, fortsätter Bäck.

En annan spelare som är på väg till IBF Falun är Hudik/Björkbergs forward Jerry Johansson.

24-åringen har tidigare deklarerat att han ska fortsätta spela i Hudik/Björkberg men har nu börjat tänka i andra banor.

- Flera av Hudiks bästa spelare ser ut att försvinna och det är också de spelare som jag umgåtts med mest vid sidan av planen, säger Johansson.

Han kom till Hudik/Björkberg, som åkte ur elitserien förra säsongen, från Västerås för två år sedan. Sina rötter har Johansson i Mora och nu har han börjat längta hem till Dalarna igen.

- Jag trivs bra i Hudiksvall, men att åka hem till mamma i Borlänge och äta söndagssteken i stället för att sitta själv och äta makaroner i Hudiksvall känns bättre, skrattar Johansson som i fjolårets elitserie svarade för elva mål och sju assist.

Johansson är en hårdför spelare som inte drar sig för att lägga fingrarna emellan då det hettar till på innebandyplanen.

Enligt Patrik Bäck är Johanssons övergång nära en lösning.

- Jag hoppas och tror att vi ska komma överens med Hudik/Björkberg. Jag har haft Jerrys underskrift länge och väntar bara på ett godkännande från Hudik/Björkberg, säger Bäck.

THOMAS SANDBERG

Mer läsning

Annons