Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elitserien avgjordes på Brunnsbergs nya hemmaarena: "Lite mjuka, men de höll ihop"

Dalarnas dragkampsmecka har nyligen blivit ännu bättre. I lördags fick man nämligen chansen att visa upp den nya arenan för de andra Elitserielagen, och som vanligt blev det många fina placeringar för de olika lagen från Brunnsbergs IF.

Annons

Igår hade Brunnsbergs IF hemmatävling på riktigt då det var premiär för den nya tävlingsarenan i Brunnsberg.Det var elitserietävling 2 av 3 som avgjordes och i block 1 drog D540 och H680, Brunnsberg hade 2 lag med i damklassen och ett i herrklassen. Herrarna vann alla sina matcher, likaså lag 1 i damklassen. Lag 2 gjorde också bra ifrån sig och kom på andraplats efter Brunnsbergs lag 1.

Även i nästa block som var junior- och ungdomsklassen kunde Brunnsberg ställa upp med två lag. Lag 1 kom på andraplats och lag två på tredjeplats efter vinnande Löftadalens DK.

I block tre var det dags för öppna klassen, även där med två lag från Brunnsberg. Lag 1 hamnade på samma poäng som Stenungsunds DK, men vann då det var vikten som fick avgöra*. Lag 2 gjorde också en stark insats och kom på tredjeplats.

Ö600 Lag 1 Stående från vänster: Daniel

I sista blocket i H640 och D420 (sexmannaklassen) ställde Brunnsberg upp med ett lag i herrklassen och 2 i damklassen. Herrarna avslutade dagen som de inledde den, med vinst. Damerna kom på andra respektive tredjeplats efter Hovmantorps DK.

– Härligt att ha tävlingen på hemmaplan i Brunnsberg. Enkelt och smidigt att arrangera när vi har allt så nära klubbhuset. Vi var lite oroliga för underlaget på tävlingsbanan inför tävlingen om det skulle hinna torka upp ordentligt. Men banorna var bra, lite mjuka men dem höll ihop, säger klubbens tränare Daniel "Smirre" Eriksson och fortsätter:

– Jättekul att vi kan ställa upp med 2 lag i flertalet viktklasser, det visar verkligen vilken bredd vi har i klubben. Vi är jättenöjda med dagen, både tävlings- och arrangörsmässigt. Vi fick det att stämma bra i lagen, men det finns alltid detaljer man kan slipa på.

Nästa tävling som väntar för klubben är en internationell klubbtävling i Schweiz midsommarhelgen.

– Den ser vi verkligen fram emot, Schweiz har alltid varit bra på att arrangera tävlingar, och det ska bli kul att få ett hum om vart vi står mot internationellt motstånd, säger Smirre.

*När två lag hamnar på samma poäng gäller följande för att fastställa lagens placering:1.Inbördes möten. 2. Antal vunna matcher 3. Antal varningar. 4. Lagets invägda vikt (lättast vikt har fördel) 5. Lottning

Se även: Unikt tv-reportage om Brunnsbergs IF från Älvdalen – se lagets jakt på ännu ett SM-guld: "Måste vara lite knäpp för att hålla på med det här"

Brunnsbergs Ö600 Lag 2 närmast i bild möter Brunnsbergs lag 1.

Mer läsning

Annons