Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elitseriedrömmen sprack

/
  • Ack så nära. Men ändå så långt borta. DBS Robin Forsvall hade lätt att hålla sig för skratt, trots en stark insats i andra kvalmatchen mot Nobel.

Annons

Elitseriekvalet i Bellevue-hallen i Västerås bjöd på rafflande och tät bowling. Nobels matchsegrar kom båda i sista serieslagningen. Nobelspelarna visade kyla när de erövrade de ack så viktiga matchavgörande kägelpoängen.

- De hade marginalerna på sin sida. Sista slagen avgjorde och då var Nobel var lite bättre än oss i dag, sa en inte allt för ledsen DBS-ledare, Börje Ericsson.

Hur ser du på säsongen i stort?

- Trots att det inte gick hela vägen i år, så kan vi vara nöjda.

- Vår spelarmix är ännu inte helt färdig. Vi har flera unga spelare på väg upp. Och personligen tror jag på ett bättre resultat om två år.

- Men det kan gå vägen redan nästa år, sammanfattade Ericsson.

Favorittippade Nobel vann första matchen efter poängsiffrorna 6 667-6 563, samt banpoängen 11-9. Medan andra kvaldrabbningens siffror var 6 561-6 414 och banpoängen 11-8.

Bäst kägelpoäng i första matchen hade Tomas Zetterström, 912 och Börje Ericsson, 860. I andra matchen klev Robin Forsvall fram och visade goda finalnerver efter att ha presterat lagbästa 885 poäng.

Mer läsning

Annons