Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elitsamarbetar i handboll?

Annons

Ett juniorsamarbete på herrsidan, projektet "Dalahästen", har pågått mellan handbollsklubbarna i Borlänge, Ludvika, Hedemora och Samuelsdal.

När det gäller framtida samarbeten har Borlänge HK:s Håkan Zetterberg bland annat sagt:

- I dagsläget har vi en bredare rekryteringsbas på damsidan. Blir det en elitsatsning, är det mest troligt att vi försöker etablera damerna på elitnivå.

Ett uttalande som fått Dalarnas ledande damhandbollsklubb, Avesta/Brovallen, att reagera kraftigt.

- Det var med förvåning vi läste om Borlänge HK:s och Ludvika HF:s utspel om samarbete för att få ett elitlag, skriver Arne Steinholtz i ett pressmeddelande.

- Avesta Brovallen har en sådan satsning, men vi räknas tydligen inte, fortsätter Arne.

Han betonar att Avesta/Brovallen och Hedemora inte varit inbjudna till några sådana diskussioner.

Ett möte har hållits för samtliga föreningar, men med utgångspunkt av vad som sades där går knappast att få ut att det råder en enighet om att hela Dalarna vill att BHK och LHF ska ha ett elitlag.

- Vi är absolut inte emot ett samarbete och om Borlänge och Ludvika vill skicka sina spelare till oss, vilket vore mest logiskt, så kommer vi att ta emot dem, förklarar Arne Steinholtz.

Han skriver vidare i pressmeddelandet:

- Vi tycker också att Dalarnas klubbar ska samarbete och att närliggande föreningar med lag i olika divisioner hjälper varandra istället för att slåss om spelare.

- Avesta/Brovallen i division 1 och Hedemora i division 2 är helt perfekt. Där ligger även Ludvika i division 1 och Borlänge i division 2 rätt för ett samarbete, menar AB-ordföranden.

På skärtorsdagen skrev Avesta/Brovallen och Hedemora Handboll ett långtgående samarbetsavtal. Avtalet gäller för både dam- som herrhandbollen i klubbarna.

Föreningarna kommer gemensamt att jobba för att stärka sina positioner inom sina respektive serietillhörigheter. Vilket för Avesta/Brovallen innebär en fortsatt satsning för damerna mot elitserien.

Avtalet innebär också ett gemensamt lag i JSM.

För dalahandbollen är det viktigt att ha ett mycket starkt dam- och herrlag.

Avesta/Brovallen har bevisligen lyckats på damsidan och nu är det bara att hålla tummarna för att BHK-herrarna tar sig samman och vänder kvalunderläget mot Silwing/Troja i lördagens hemmaretur och klarar sig kvar i ettan.

CARL-JOHAN GOTH

Mer läsning

Annons