Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elitlag söker stöd hos kommunen

/

Annons

I brevet till kommunstyrelsen skrivs att klubben är stolt över att ha ett herrlag i elitserien kommande säsong. Den sportsliga framgången grundar sig på en helhjärtad satsning från föreningens spelare och ledare som gör att det i Skönvikshallen nu får upplevas den bästa volleyboll som spelas i Sverige. Det är extra roligt att merparten av spelarna i elittruppen är fostrade i föreningen sedan lång tid tillbaka.

Att spela i elitserien är ett stort steg för klubben även ekonomiskt. Kostnaderna mer än fördubblas jämfört med föregående säsong och beräknas uppgå till cirka 550 000 kronor. En speciell arbetsgruppen i föreningen arbetar intensivt med att finna sponsorssamarbete med det lokala och regionala näringslivet.

Som stöd till föreningen för anmälningsavgift till elitserie, ökade arvoden för domare i samband med elitseriematcher, ökade kostnader för hallhyra i Skönvikshallen, samt ökade resekostnader vid bortamatcher söker föreningen elitbidraget på 125 000 kronor för säsongen 2007/2008.

En annan arbetsgrupp planerar för att de nio hemmamatcherna (plus eventuella slutspelsmatcher) ska bli sportliga och publikmässiga framgångar.

"Vi ser elitseriespelet som ett bra sätt att sprida kommunens namn tillsammans med idrottsliga prestationer i lokal, regional och nationell massmedia. Vår ambition är att vara sportsliga förebilder och goda ambassadörer för vår kommun när vi reser till bortamatcher eller tar emot gäster på hemmaplan", avslutas brevet till kommunen.

Förutom elitserielaget fortsätter klubben att ta hand om barns och ungdomars intresse för volleyboll. Vidare ska damlaget och juniorerna få goda förutsättningar för träning och matcher.

Det är första gången Säters kommuns politiker får ta ställning till en ansökan om elitbidrag.

Mer läsning

Annons