Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eliten till Romme

Annons

- Håller det här är det rena jul-klappen i vårrusket, säger en uppspelt sportchef på Romme, Jan Hedrén.

Stig H Johanssons Victory Tilly vann årsdebuten i Eskilstuna i söndags. Bergsåkerstränaren Ulf Ohlssons Bellman Töll dansade lika bekymmersfritt i sin årsdebut i Gävle i tisdags och vad Halmstadstränaren Kari Lähdekorpis Hot Shot Knick uträttat i vinter har knappast undgått någon travvän.

Nästa matchning för denna dynamiska travtrio pekar således mot påskaftonens Rommeheatet med 150 000 kronor i förstapris.

- Lähdekorpi avstår Olympia-travet med Hot Shot Knick och satsar istället på oss, för att två veckor senare starta i Finland Ajo i Helsingfors, avslöjar Hedrén innan han fortsätter:

- En högst trolig matchning även Stig H väljer för sin Victory Tilly.

Påskaftonens stortrav på Romme inrymmer även storloppet Rommechansen för fyraåriga hästar.

- Kung Lavec årsdebuterar idag på Bergsåker och sedan är min målsättning att han ska starta i Rommechansen.

Kan du bjuda på fler godbitar i Rommechansen?

- Jag hoppas att Stig H ställer upp med Blue Chip Star, som i måndags var tvåa bakom Old Maid Hall i Ina Scots Ära på Mantorps-travet.

- Med i det loppet var även Olimede, First Tilly och Jazzman och alla de här nämnda topp- fyraåringarna ser jag gärna på Romme.

Förstapriset i Ina Scots ära uppgick till 200000 kronor. Ett fint förstapris som även erbjuds i Rommechansen och därmed bör succén vara given på förhand.

Allt till sportchef Hedréns stora lycka.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons