Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eliten eller motionär?

Annons

- Jag kommer att definitivt att fortsätta åka motorcykel. Men på vilken nivå jag kommer att tävla har har jag inte bestämt ännu, säger Nilsson.

- Jag är anmäld till enduro-SM som startar i Enköping nästa helg, men jag har inte bestämt om jag ska ställa upp. Det beror helt och hållet på hur jag känner det, om jag har suget att satsa och att tävla på toppnivå.

Mats, som i går visade upp sig och sin vinnarcykel från Novemberkåsan på mc-mässan i Älvsjö, understryker noga att han absolut inte tröttnat på att åka motor-cykel. Det är däremot frågan om på vilken nivå han ska tävla som Nilsson just nu bollar med sig själv:

- För att tävla på toppnivå och försvara de stora framgångar jag hade i fjol måste jag känna ett oerhört sug att göra det. För i sanningens namn har jag ju inte så mycket mer att bevisa.

- Jag har vunnit det som går att vinna i Sverige. Men det är inte rädslan att förlora som får mig att tveka, säger Mats.

- Det handlar helt om min egen känsla, om suget att tävla och satsa så hört som jag måste.

Så i stället för SM i moto-cross och de stora endurotävlingarna kan det bli tävlingar på distrikts- och klubbnivå i stället.

- För att fortsätta åka motorcykel, det kommer jag definitivt att göra.

Har du åkt motorcykel någonting efter segern i Novemberkåsan?

- Oja, jag har varit ute och åkt runt lite där hemma och det var jättekul, en härlig känsla. Och jag kommer att åka lite cross längre fram också. Men om det sedan betyder start i SM eller inte återstår att se. Det beror på vad jag känner.

Men ett första tecken på Nilssons fortsatta satsning kommer alltså redan nästa helg: Kommer han till start i enduro-SM eller inte?

Hur har responsen på Kåsasegern varit?

- Mycket stor och mycket positiv, inte minst här på mässan då många frågar om både cykeln och annat. Och det var lite speciellt att ta tredje raka, Kåsan för alltid och hamna i historieboken. Det har jag förstått nu.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons