Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elisabeth hoppas på Lidingö-start

Annons

u År 2000 vann IFK Moras Elisabeth Engström Lidingöloppets tjejmil. I fjol kunde hon inte delta på grund av ett överansträngt knä och i år finns det risk att hon återigen tvingas tacka nej. En ömmande vänster häl har sedan två och en halv vecka gjort att hon inte kunnat löpträna och tävla.

- Det inte roligt att vara skadad och det är osäkert om det blir någon start i Lidingöloppet, säger Elisabeth och fortsätter:

- I drygt två veckor har jag ägnat mig åt cykling och simning för att hålla mig igång. Under nästa vecka tar jag ett beslut om det blir någon start i Lidingöloppet och inom kort ska jag börja löpträna lite försiktigt.

- En chiropraktor har givit mig behandling och jag känner att skadan är på rätt väg, menar 24-årige Elisabeth och tillägger:

- Hittills är jag nöjd med säsongen. I år har jag velat tävla mycket och trots att det blir mycket asfalt, så är det terräng underlaget som jag trivs bäst på och är roligast.

Elisabeth har under säsongen haft en del framskjutna placeringar i en del tävlingar. Hon avstod från Tjejmilen i Stockholm, men blev bland annat i augusti SM-fyra vid 10 000 meter banlöpning i Gävle och samma placering hade hon vid kvartsmaran i Katrineholm.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons