Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elin vann som väntat

Annons

Skidpremiären i Mora bjöd på riktigt bra yttre förhållanden. Den 1 250 meter långa banan höll bra, och åkarna var nöjda med underlaget.

Elin Ek var tämligen överlägsen i något tunn damklass.

- Jag hade en bra dag i dag, och åkte ganska fort. Sedan är det ju alltid kul att vinna, säger Elin som utstrålar ett härligt självförtroende.

- Det känns riktigt bra. Jag är stabilare i år än vid samma tid i fjol, säger Elin som har sprint-VM som ett av sina stora mål den här säsongen.

- Jag har en bra chans där, menar hon.

I herrseniorklassen gjorde regerande sprintvärldsmästaren Thobias Fredriksson rent hus fram till finalen. Men där var han chanslös mot Björn Lind, Hudiksvall.

- Det gick bra hela vägen, och jag hade bra skidor, säger Björn.

Fram till kvartsfinalen hade IFK Mora två åkare kvar, Mattias Svahn och Magnus Jonsson. Falun/Borlänge hade hela sex åkare i kvarten.

Mattias Svahn och Magnus Jonsson försvann i kvarten, så också Falun/Borlänge duon Daniel Tynell och Rikard Grip.

I semifinalen föll ytterligare tre Falun/Borlängeåkare bort, Fredrik Östberg, Petter Myhlback och Kalle Gräfnings. Mikael Österberg tog sig till final, men där slutade han fyra och sist i finalfältet.

Den största dramatiken utspelade sig i H 17-20.

IFK Moras Lars Suther vann alla sina kvalheat. Men i finalen fick han en dålig start, och efter 700 meter av de 900 som skulle avverkas var det inte många som trodde Morakillen skulle klara en seger.

Men vilja kan som bekant försätta berg. Med ursinnig forsering lyckades Lars sträcka fram foten decimetern före Emil Jönsson, Årsunda.

- Jag fick en dålig start, men det gick fort i på slutet. Jag är i toppform och allt känns bra, så säsongen har börjat bra. Jag känner mig snabbare i år, säger Lars som har JVM som det stora målet den här säsongen.

Men det blev fler segrar till länet än Lars Suther och Elin Ek.

I D 15-16 gick segern till Malungs Helene Sandbäck före IFK Moras Johanna Jansson, och D 17-20 vann som väntat tidigare IK Jarltjejen Ingrid Vikman, som till den här säsongen bytt ut IK Jarls grön/svarta dress mot Östersunds blå.

- Det här var ju en bra debut i nya klubbdressen, sa hon med ett brett leende.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons