Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elin vann i fjällen

Annons

Elin Ek, Stefan Persson, Pia Birkebæk och Johan Nordlund. Den kvartetten kunde åka hem från Högfjället med varsin seger i bagaget efter helgens fjällorientering.

Skogsmårdarnas sedvanliga tvådagarstävling i Transtrandsfjällen börjar så smått bli lite av institution. Den har hållits på lite olika ställen bland fjälltopparna och i år var alltså Högfjället platsen. Över 600 starter per tävlingsdag noterades.

Första dagen hade inte Pia Birkebæk, Stora Tuna, någon lycka med sig. Då triumferade Elin Ek, Västerbergsslagen. Men i söndags blev det revansch för Tunatjejen.

- Jag chansade för mycket på lördagen och det gick ruskigt dåligt. Men det gick ju bättre i dag, konstaterar Pia Birkebæk.

17 minuter efter Elin Ek på lördag förvandlades till söndagsseger med nästan fyra minuter före Laila B Höglund.

Helgen innebar tävlingsdebut för Birkebæek i Transtrandsfjällen.

- Det är en kul och variationsrik tävlingsform. Men kommer man fel då kommer man riktigt fel, säger Pia Birkebæk.

En som inte kom särdeles fel var Johan Nordlund, Leksand, som följde upp lördagens andraplats med översta pallplats på söndag, sex minuter före tvåan Björn Widén, Linköping. Han gick som tåget och var egentligen aldrig hotad och såg oförskämt pigg ut i mål jämfört med majoriteten.

- Missar man inte så håller man sig pigg, konstaterar Johan Nordlund.

I övrigt kan nämnas att slutsträckan mot mållinjen var en höjdare, åtminstone för en betraktare. Upploppet - planerat av Jimmy Birklin - var mer upp än lopp för de flesta skulle man kunna säga. Det var många plågade anleten som passerade under skynket efter uppförsköraren och det hördes väsljud som från en rostig Opel Corsa -88 med avgas- och ljuddämparproblem.

För eliten var väl inte målgången så marig och en och annan mäktig slutspurt imponerade i lutningen.

- Det är inte så vanligt med så´na här branta upplopp men jag har sett ännu värre, berättar Johan Nordlund.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons