Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elin ute efter SM-medalj

Annons

Bland skidåkarna i Dalarna har det grasserat förkylningar den senaste veckan. Det innebär att åtskilliga skidlöpare avstår start i Luleå.

Bröderna Mikael och Fredrik Östberg, Falun-Borlänge Skidklubb hör till dem, liksom IFK Moras Niklas Karlsson. Alla tre duktiga femmilare.

I Sprintcupen saknas Falun-Borlänges Paul Murray och Petter Myhlback, som inför finalen låg tvåa respektive trea i cupen. Därmed lär Östersunds Jerry Ahrlin redan ha vunnit cupen.

En som varit förkyld, men ändå kommer till start är IFK Moras Elin Ek. Elin som vunnit SM-guldet på tremilen de senaste två åren.

- Och jag vill naturligtvis gärna försöka försvara mitt guld, säger Elin, som hittills i år blivit utan SM-guld, efter tre silver.

- Min förkylning har inte varit så farlig, säger Elin.

- Jag har varit krasslig i påsk, men jag har kört under veckan, och det känns bra i kroppen. Ingen superkänsla, men kroppen svarar bättre och bättre.

Elin bör absolut ta medalj på tremilen - trots att hon inte är i toppform. Och om inte Åsarnas Anna Dahlberg är tillbaka i gammal toppform, bör Elin också ha en stor chans att fixa guldet.

- Men det finns tjejer som kan överraska, säger hon.

- Lina Andersson (Piteå) är duktig klassisk åkare och kan hota. Och hennes klubbkamrat Emelie Öhrstig vet man aldrig var man har. Men fungerar det någorlunda väl för mig, ska jag kunna vara med och slåss om guldet.

En som inte siktar på SM-guld, men ändå kommer till start är Vansbros Anna-Karin Strömstedt.

- Jag har både varit förkyld och magsjuk, men har ändå bestämt mig för att komma till start, säger hon. Jag leder ju Intersport Cup, och kan jag göra ett hyfsat lopp, totalvinner jag cupen. Men jag är varken pigg eller i form.

Det viktiga för henne är att inte släppa Moras Julia Limby och Bergeforsens Anna Elffors för långt före sig i resultatlistan. De är de två huvudkonkurrenterna om totalcupen.

Herrarnas femmil blir troligen ett klubbmästerskap för Östersunds SK.

Kommer Mathias Fredriksson och Anders Södergren till start lär ingen kunna hota dem. Kanske blir en av deras huvudkonkurrenter klubbkamraten Jerry Ahrlin, som inför de avslutande tävlingarna leder både Intersport Cup och Folksam Sprint Cup.

Från Dalarna är det väl Moralöparna Erik Eriksson, Rickard Andreasson och Magnus Jonsson som kan tänkas ha en chans att slåss om platserna närmast under prispallen.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons