Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elin tia i Världs- cupen

Annons

Elin Ek var en nöjd tia och bästa svenska i den slagna världscupskaran.

Bente Skari är bättre än någonsin förr. Den här säsongen har den 30-åriga klassiska specialisten dessutom börjat vinna i fristil.

Så segern i lördagens korta klassiska VM-genrep var allt annat än oväntad - men marginalen var förkrossande. Hennes två sista kilometer var förbluffande snabba. Ledningen växte från sju till 26,5 sekunder.

- Det var tufft upp till tre kilometer, så många var nog trötta då, sade Skari.

- Men jag trodde inte det skulle bli s å stor skillnad i mål.

Exakt ett år efter OS-silvret i jaktstart slog kanadensiskan Beckie Scott till med ännu en andraplats och sin främsta världscupplacering. Marginalen till trean Olga Savjalova från Ryssland var minimal - två tiondelar.

I det jämna fältet bakom Skari hängde svenskorna tidsmässigt väl med. Elin Ek startade före den seedade röda gruppen, men hade ett fint riktmärke i Kristina Smigun.

- Jag låg lika med Smigun vid 3,8, sade Elin Ek. Det hade inte varit dumt om man hade smällt till henne. Ändå var jag stel i början och tappade på sista kilometern.

- Men det här var ett bra genrep. Det är bara att köra på nu.

Det skiljde bara 16 sekunder mellan Ek på tionde plats och sämsta svenskan Lina Andersson på 32:a plats. Jenny Olsson kom på 20:e plats, Anna Dahlberg på 26:e och Mariana Handler på 28:e plats.

Det återstår bara några

få dagar till damernas VM-premiär, tisdagens 15 km

med gemensam start i klassisk stil.

TT

Mer läsning

Annons