Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elin Ek "bara" tvåa

Annons

Elin Ek ville så gärna vinna 30 km fri stil, men fick ge sig för Östersunds Maria Rydqvist som fick till ett riktigt kanonåk.

- Självklart ville jag ta guld, men som det hela utvecklade sig var detta det bästa jag kunde göra idag, tyckte Elin Ek, som fick nöja sig med SM-silver distanserad med 56 sekunder av segrande Maria Rydqvist.

En odiskutabel seger med tanke på segermarginalen.

- Jag hade ingen svacka på hela loppet, och när försprånget växte efter två mil förstod jag att det var guldläge, förklarade segrarinnan.

Inledningsvis var Elin Ek i ledning - vid 3,1 kilometer var försprånget 3,6 sekunder till Rydqvist.

Sollefteås Britta Norgren startade en minut före Elin Ek, men Moratjejen var både ikapp och förbi efter 15 kilometer. Resten av loppet följdes de båda åkarna åt.

Det blev en SM-vecka med medaljer i samtliga valörer för Elin Ek.

- Guldet på milen är jag nöjd med, men hade nog räknat med fler.

Rent sportsligt har Elin Ek haft en lite högre målsättning än det hon presterat den här säsongen, vars höjdpunkter varit SM-guldet på 10 kilometer och laginsatsen som räckte till en fjärdeplats vid OS i Turin.

-Före säsongen hoppades jag på att komma på pallen i någon världscuptävling, men det blev en sjundeplats som bäst. Men det har varit riktigt kul att åka skidor den här säsongen, summerade Elin Ek, som inte ville ge besked om det blir en fortsättning som skidåkare på elitnivå nästa säsong.

Vansbrotjejerna Ulrika Persson och Anna-Karin Strömstedt på en femte respektive sjunde plats var ungefär vad som förväntats.

- Det var slitsamt hela vägen, tyckte Ulrika Persson och lagkamraten Anna-Karin Strömstedt såg om möjligt ännu tröttare ut efter målgång.

-Idag var det fasen så hårt - varenda meter har jag fått slita mig igenom, konstaterade hon efter att ha hämtat andan några minuter efter sin avslutning av årets SM.

SVEN-ÅKE MICHELSON

Mer läsning

Annons