Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elin bästa svenska i världscupen

Annons

- Det går sakta men säkert framåt, sade assisterande förbunds-kaptenen Jocke Abrahamsson efter loppet.

Elin Ek började bäst i damernas 15 kilometer klassisk stil i längdskidåkning i ett 20 minusgrader kallt Canmore i Kanada. Hon låg femma efter 4,8 kilometer, men de tunga uppförsbackarna blev för mycket för svenskan som till slut gick i mål på en 13:e plats.

Men det är trots allt hennes bästa placering för säsongen och den näst bästa för de svenska damerna på klassiska lopp hittills i vinter.

Bara Lina Anderssons nionde plats i premiären i Beitostölen var högre.

- Det går sakta men säkert uppåt. Hon är inte riktigt där än, men det går framåt helt klart och det är positivt, säger Jocke Abrahamsson.

Kampen om förstaplatsen i lördagens lopp stod tidigt mellan ryskan Julia Tjepalova och kanadensiskan Beckie Scott. Hemmafavoriten Scott var starkast och gick i mål nästan fem sekunder före tvåan Tjepalova. Det var kanadensiskans fjärde pallplats i tävlingarna. Tredjeplatsen blev en tät kamp mellan tyskorna Claudia Künzel och Viola Bauer, där Künzel var starkast.

Den totala världscupsledaren norskan Marit Björgen ställde inte upp i loppet.

Näst bästa svenska efter Elin Ek var Lina Andersson på en 20:e plats. Anna Dahlberg blev 26:a, och Britta Norgren gick i mål som 31:a.

Det sammanlagda betyget på damernas insats från Abrahamsson blir "okej".

- Det är väl okej, inte superbra och inte dåligt, säger han.

(TT)

Mer läsning

Annons