Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elander får sparken som damcoach

Annons

- Jag har begått ett stort misstag, en jättetabbe vid helt fel tidpunkt, och tar därför konsekvenserna av det jag gjort, säger Elander till TT.

Elander valde själv att avgå efter samtal med ishockeyförbundet.

- Det är en väldigt allvarlig grej han har gjort och hade han inte själv valt att gå hade vi varit tvungna att ta till disciplinära åtgärder, säger ishockeyförbundets ordförande Rickard Fagerlund.

Elander agerade som agent, när han försökte sälja två slovenska spelare till division I-klubben Jonstorp, där han också tränar ett pojklag.

Enligt Expressen utgav Elander sig för att vara klubbens sekreterare och förfalskade två namnteckningar för att de båda spelarna skulle få inrese- och arbetstillstånd i Sverige.

- Vi fick ett samtal från svenska ambassaden i Ljubljana, där de påstod att en person i vår styrelse skrivit på ett fax, säger

Jonstorps ordförande Lars-Erik Johansson, som då tog kontakt med Svenska ishockeyförbundet.

- I samråd med förbundet beslutade vi att polisanmäla händelsen.

Peter Elander är nu mycket ångerfull.

- Ingen i hockey-Sverige är ledsnare än vad jag är i dag.

- Jag har ingen logisk förklaring till mitt agerande, men jag hoppas att det inte drabbat någon enskild människa. Detaljerna kring vad som hänt kommer att redovisas i en eventuell juridisk process, säger Elander.

Peter Elander, som spelat ishockey på elitnivå i 15 år och tränat Rögle i elitserien, tog över ansvaret för damlandslaget i augusti förra året. Målet var en medalj i OS i Salt Lake City.

- Det som hänt är mycket olyckligt. Elander har ju varit med från början i de exklusiva förberedelser damlandslaget haft inför OS. De har varit på flera besök i Nordamerika och haft ett antal läger även på hemmaplan, säger Rickard Fagerlund.

Ingen ersättare är ännu utsedd, men damlandslagets andre coach Christian Yngve kommer tills vidare att ensam ta över huvudansvaret för laget. (TT)

- Det är svårt att få någon att hoppa in så här i sista stund, men vi kommer att fatta ett beslut under den här veckan, säger Rickard Fagerlund.

Damtruppen flyger till OS redan den 1 februari.

Men utan Peter Elander.

Lars Markusson/TT

TT

Mer läsning

Annons