Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekström visar upp sin nya bil: "Passar mig ännu bättre än förra årets"

Annons

Mattias Ekströms bil den kommande säsongen visas upp för publik för första gången under testdagarna för DTM i veckan.

Platsen är Spa-Francorchamps-banan i Belgien.

I två dagar ska Audis fabriksteam samla värdefulla erfarenheter och data om hur den nya racerbilen uppträder på Spa-banan inför DTM-tävlingen som körs där den 15 maj.

Det är en helt ny DTM-bil som Audi byggt inför 2005 års säsong, där Mattias Ekström och fabriksteamet ska försvara sin mästerskapstitel. Den nya Audi A4 DTM-bilen har en helt ny design jämfört med förra årets segerbil, med den nya omisskännliga nya fronten och karossformen från standardbilen med samma namn. Men de stora skillnaderna sitter under skalet, där en hel del har förändrats över vintern.

Motormässigt har Audis V8 genomgått en totalförändring som har lett till en märkbar effekthöjning, speciellt på låga varv och i mellanregistret.

-På de första testerna tyckte jag att bilen passade mig ännu bättre än förra årets A4, säger Ekström, som ägnade hela torsdagen åt att testköra sin nya arbetsplats på Spa-banan, som för första gången ingår i DTM.

Audi Sport Team Abt Sportsline, som är namnet på Audis fabriksstall, ska köra fyra nya A4 DTM i 2005 års DTM-mästerskap. Den officiella presentationen av hela teamet, med bilar, förare och sponsorer sker i Hamburg den 4 och 5 april.

Mer läsning

Annons