Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekström ute efter revansch

Annons

Förra året placerade sig Mattias Ekström på en blygsam femte plats när DTM besökte den 3,7 kilometer långa banan i Oschersleben.

I år är han extra laddad och revanschsugen när DTM-cirkusen drar in över Oschersleben under midsommarhelgen.

Det var ändå Audi som stod högst upp på prispallen i form av Tom Kristensen, tätt följd av Mattias teamkamrat Martin Tomczyk.

Så Audin visade sig gå bra på denna bana. Mattias lyckades klättra två placeringar under racet men fick nöja sig med femteplatsen.

-Det som var väldigt viktigt och är lika viktigt i år, är att plocka så mycket poäng som möjligt i varje race. Kommer man inte i mål får man inga poäng och då vinner man inga mästerskap, konstaterar Mattias Ekström.

Konkurrensen i toppen är stenhård och det skiljer några futtiga poäng mellan förarna. Minsta lilla misstag kan därför kosta många placeringar i tabellen.

-Det är ett långt mästerskap och jag försöker ta en tävling i taget, det är skönast så. Nu ska jag utnyttja varenda millimeter av banan och visa att det inte är en slump att vi i Audi vinner, säger Mattias.

Till midsommarhelgen kommer frukostgröten i föräldrarnas husbuss stå framme på bordet varje morgon och någon gustafskorvsskiva kommer att ligga på mackan. Med en sådan uppladdning kommer Mattias att försöka att köra en repris av förra tävlingen, det vill säga sluta högst upp på pallen.

Mer läsning

Annons