Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekström stämd

Annons

- Men det har inte stört mig och jag har inte tänkt så mycket på det, säger han och hänvisar i övrigt till sin advokat när det gäller juridiken.

- Det är skrattretande, rena skämtet, karakteriserar advokaten Anders Pethrus stämningen när han kommenterar den i Dagens Nyheter.

Enligt de första uppgifterna i Dagens Nyheter så var det Picko Troberg och Richard Rydell som låg bakom stämningen. Men det är något som Richard Rydell dementerar å det bestämdaste:

- Jag vill poängtera att det har uppstått ett missförstånd. Jag har aldrig haft för avsikt att stämma Mattias och kommer inte att vara part i målet. Jag har inte heller något otalt med Mattias, säger han i ett pressmeddelande.

Mattias Ekström sade upp ett kontrakt för fyra år sedan som han hade med Troberg och Rydell. Enligt den stämningsansökan som är inlämnad accepterar inte Troberg den uppsägningen. Det gör att han nu kräver 4,2 miljoner kronor av Ekström för de senaste sex åren. Detta då han, enligt det uppsagda kontraktet, har rätt till 30 procent av Ekströms inkomster.

Ekströms advokat hävdar att hans klient inte fått någon hjälp av Troberg under de åtta år som gått sedan kontraktet skrevs.

- Mattias lockades in i det här avtalet som 18-åring och lovades guld och gröna skogar. Sedan hände ingenting.

1997 utsågs Mattias Ekström till "The Young Driver of the Year", ett projekt som drevs av Picko Troberg och Richard Rydell, och det var då han skrev under kontraktet det nu är bråk om.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons