Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekström satsar på VM-rallyt

Annons

Den 3 oktober körs den sista deltävlingen i tyska DTM-serien. Då hoppas svenske banracingstjärnan Mattias Ekström stå överst på prispallen som slutsegrare.

En knapp månad senare avgörs katalanska VM-rallyt i Spanien - med Ekström på startlinjen?

- Jag hoppas det. Jag vill gärna köra ett VM-rally i år på asfalt och Spanien är sista chansen för mig, säger Mattias Ekström.

Mångsysslaren Ekström, 25, skrällde till och vann grupp N i Svenska Rallyt i år. Intresset för den körskicklige masen tändes snabbt, bland annat kom Subaru med en förfrågning om fortsatt rallytävlande.

- Det var kul att det uppmärksammades, men i år har jag satsat allt på DTM-serien som jag siktar på att vinna. Och jag lägger inte ner någon energi på rallyt förrän serien är slut i början av oktober, säger Mattias Ekström.

- Men sedan hoppas jag kunna få ekonomiska möjligheter med ett stall och köra i Spanien. Det skulle vara kul att få mäta sig mot dom bästa på asfalt, jag tror nog att jag kan köra lika fort, men sedan är det mycket annat som det här med noter som jag inte är lika bra på.

Vilket team blir det i så fall?

- Det vet jag inte, men Skoda ligger väl närmast till i och med att dom ägs av Audi och det är dom jag kör för i Tyskland. Jag har också provkört en Skodabil. (TT)

Race off

för Sverige

u Danmark vann den andra semifinalen i lag-VM i speedway och är klara för lördagens final. Under måndagen gjorde Storbritannien samma sak genom att vinna semifinalen där Sverige ingick. De två sista platserna i finalen delas ut efter så kallad race off som körs i Poole på torsdag. Där återfinns Sverige och Polen från den första semifinalen samt Australien och Tjeckien som blev tvåa och trea i tisdagens semi.

Två års avstängning

Den brittiske cyklisten David Millar, regerande världsmästaren i tempo, fick på torsdagen sin dom från Storbritanniens cykelförbund. Millar stängs av två år för epo-dopning och blir av med sin VM-titel. Millar, som erkände att han använt bloddopningsmedlet epo 2001 och 2003 och därmed sparkades från sitt stall, fastnade i juni i en razzia där polisen genomsökte hans hem och hittade spår av epo-dopningsmedlet Eprex.

TT

Mer läsning

Annons