Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekström åter i toppen

Annons

Läge för firande i går kväll, så- ledes.

- Tja, jag sitter på hotellrummet och äter ett äpple. Sen blir det att bada lite bastu. Det är ett glamoröst liv det här (skratt).

Nöjd är han i alla fall.

- Alltid kul att vinna. Nu blev det efter att en motståndare blev bestraffad, men det är sådant som händer i en teamsport. Det är många delar i en lång kedja som ska fungera och då kan sådant här hända.

Vad Mattias syftar på är att loppets trea, Gary Paffett, i ledning bestraffades för att han efter ett depåstopp korsat en hel- dragen linje innan han körde ut på banan. Britten Paffett tving-ades till följd av detta göra en straffrunda in i depån och sedan var han borta ur segerstriden.

Väderförhållandena var inte de bästa i går, det var omväxlande regn, sol och vind.

För Audistallet var det en småkämpig dag, men ändå kunde stallchefen Wolfgang Ullrich till slut glädjas åt en dubbelseger. Tvåa, en dryg sekund efter Mattias Ekström, var nämligen dansken och tillika Audiföraren Tom Kristensen.

- Vi hade en del problem vid depåstoppen. Men det är sådant som händer under sådana här väderförhållanden. Hur som helst är jag mycket nöjd, sade Wolfgang Ullrich till pressen efteråt.

Mattias Ekström tycker inte att depåproblemen var så stora.

- Äh, det var lite halt men det var inget märkvärdigt.

Noteras från gårdagens race bör att Mika Häkkinen på det 29:e varvet av 43 körde förbi Mattias Ekström, men i samband med omkörningen tvingades finländaren till en kraftig inbromsning och körde av banan. Häkkinen tog sig ut på banan igen men kunde inte köra upp sig till mer än en fjärdeplats.

- Han ville väl chansa, ville inte att jag skulle vara före honom och då gick det som det gick.

Mattias Ekström låter lugn och avslappnad efter en hektisk helg med massor av autografskriv- ande. 110 000 åskådare skapar liksom ett visst tryck.

- Hmm, jo det är väl så att det finns en anledning till att de kommer. Det är väldigt bra race vi kör.

Efter gårdagens tävling toppar Mattias DTM-serien med 51 poäng, en mer än Mercedesföraren Gary Paffett. Trea är Tom Kristensen, men han är hela 15 poäng efter Mattias Ekström.

Blir det totalseger för dig även i år?

- Det är ju fyra tävlingar kvar och det svänger fort i den här branschen.

- Efter nästa tävling, i Holland om tre veckor, kanske jag vet mer om det kan hålla hela vägen i år också.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons