Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekonomin räddad

Annons

Det är en uppgörelse som Östgård träffat med trafik- och fritidsförvaltningens chef Helén Lott.

- Vi är överens om både skidspelen som gick och de som kommer, säger Östgård.

- Jag tycker både vi i föreningarna och kommunen har anledning att vara nöjda. Det har löst sig fantastiskt bra.

Östgård tillbakavisar också bestämt den kritik han ska ha fått för att ha förhandlat med förvaltningschefen och inte direkt med kommunalrådet.

- Det stämmer att vi förhandlat fram en uppgörelse med trafik- och fritidsförvaltningen. Men Jonny Gahnshag har hela tiden varit informerad och vet vad det handlar om. Det har påståtts att jag skulle ha "kört över" kommunalrådet, men det faller naturligtvis på sin egen orimlighet, säger Östgård.

Enligt Viktor Östgård innebär också uppgörelsen klara roller inför framtiden:

- Kommunen sköter skidspelen, vi i skidspelsföreningen säljer våra tjänster till kommunen.

- Min roll blir som en försäljare av klubbarnas tjänster.

Under stor turbulens hoppade större delen av styrelsen i Svenska Skidspelen AB av i våras. Kvar i dag finns bara Viktor Östgård och Eva Tigerström.

Vad händer med aktiebolaget?

- Det är inte riktigt klart ännu, kanske låter vi det vara vilande, vi får se. Frågan är om det över huvud taget behövs ett aktiebolag, säger Östgård, som tycker det fungerar bra att arbeta med den ideella skidspelsföreningen som bas som han gör i dag.

- Vi har bokslut vid halvårsskiftet och sedan får vi ta definitiv ställning.

Det är alltså inte alls säkert att det blir någon ersättare efter Lars Eggertz eller någon ny bolagsstyrelse alls inför kommande år.

Det har också spekulerats i en brakförlust efter vinterns skidspel. Blir det så?

- Det är naturligtvis för tidigt att svara definitivt på. Vissa bitar återstår. Men som helhet ser det ganska bra ut, inte alls så kritiskt som det ett tag verkade, bedömer Viktor Östgård läget i dag.

Som tidningen tidigare berättat är Thomas Jons ny projektledare för skidspelen som också står utan kansli sedan personalen sagts upp- av det aktiebolag som kanske inte heller finns kvar efter halvårskiftet.

- Men som helhet har vi nått en uppgörelse och en situation som jag å föreningarnas vägnar är mycket nöjd med, säger Viktor Östgård.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons