Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ek och Limby hade häng...

Annons

Från Dalarnas skidhorisont såg inledningen av finalen riktigt trevlig ut.

Båda Moralagen var med bland tätlagen och klubbens andralags Sofia Bleckur (bildade lag tillsammans med Julia Limby) ledde ett tag på den första sträckan.

Förstateamet Jenny Limby och Elin Ek fanns också med däruppe och inte minst Vansbros Ulrika Persson och Anna-Karin Ström-stedt var väldigt dragvilliga och några gånger i ledning åtminstone tvåa av sina individuella sträckor. Men det hela skulle avgöras på slutsträckan.

Ändå var det så ovisst det kunde bli; världsmästarinnan på sprinten Emelie Öhrstig, Piteå Elit, var sjuk, samma med OS-mästarinnan i samma gren klubbkamraten Lina Anderson. Det medförde att den enda som egentligen borde känna ett favorittryck var Anna Dahlberg, OS-guldtjejen tillsammans med Lina Andersson, som med lagkamraten Ida Ingemarsdotter försvarade sin klubb Åsarna IK:s färger.

Det räckte också till guld, efter en briljant slutspurt av Anna Dahlberg drygt fyra sekunder före Östersund.

Lika tuff var spurtstriden om bronset där Elin Ek förgäves försökte ta in de sista fem metrarna på Piteås Susanne Nyström.

- Tyvärr ingen medalj, och det känns förstås lite kymigt. Men sett till hela loppet gjorde väl både jag och Jenny det rätt bra ändå.

Svårt var det säkert att komponera de båda Moralagen, men avgörande var att Jenny Limby åkte piggt på stafetten i söndags och fick bilda klubbens spetslag tillsammans med Elin Ek.

- Men det är skillnad att åka fem kilometer och en kilometer varannan gång, och det kändes rätt bra tills sista varvet för min del, sedan tog jag slut men det var i alla fall en kul test, tyckte Jenny Limby och hade redan ställt in siktet mot torsdagens tio kilo- meterslopp i Luleå som kanske är hennes bästa distans.

Vansbro halkade till slut ner på en sjätteplats.

- Det höll inte riktigt hela vägen för mig och Ulrika, och det finns inget att skylla på. Lagen före oss var snabbare helt enkelt, summerade Anna-Karin Strömstedt.

SVEN-ÅKE MICHELSON

Mer läsning

Annons