Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ek lägger landslaget åt sidan

Annons

Elin Ek har tillhört det svenska skidlandslaget i över tio år.

Den här säsongen har hon dock inte känt den rätta glädjen att ständigt vara ute på läger och tävlingar. Därför har hon efter moget övervägande tagit beslutet att inte längre satsa på en plats i landslagsgruppen.

- Det känns skönt att jag nu tagit beslutet. Jag vill hitta tillbaka till glädjen i skidåkningen, känna friheten att välja det jag tycker är bra och roligt. Kvalitén i träningen kommer jag att behålla. Landslaget skulle ha känts som en ryggsäck, säger Elin.

En händelse som underlättade Elins beslut var Tjejvasan, som hon vann på ny rekordtid, trots att hon inte var kurant.

- Tjejvasan var en enorm kick, så jag tänkte varför sluta när jag kan ha ett annat upplägg där jag kan återfå glädjen i skidåkningen. OS i Turin var säsongens stora mål. Efter OS visste jag inte vad jag ville.

Så du har funderat på att lägga av helt?

- Ja, den tanken har varit med i mina funderingar.

Att stå utanför landslaget och köra efter eget träningsupplägg har Elin provat på tidigare - ofrivilligt. 2000 drabbades hon av struma och fick hela säsongen förstörd. Året efter var hon inte uttagen i någon landlagsgrupp utan körde efter eget huvud.

- 2001 var ett av mina bästa år skidåkare, och jag tror att det här kommer att bli bra. Jag känner att jag har mycket kvar att ge som skidåkare, säger Elin.

I förra veckan tog förbundskapten Inge Bråten ut vinterns landslagsgrupper. Elin Ek hamnade utanför, något som hon i dag inte sörjer. Men att förbundskaptenen inte har ringt och motiverat sitt beslut tycker hon är lite dåligt.

- Det är väl lättare att ringa de som kom med, säger hon...

Om Inge Bråten ringer i höst och säger att du ska köra i lands-laget, vilket svar får han då?

- Jag vet inte, kan inte svara på det.

Elin Ek har deltagit i fem VM och tre OS. VM i vinter går i Japan, men det mesta pekar på att det blir ett VM utan Elin Ek.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons