Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ek blev avvisad igen

Annons

Den första halvleken var spelmässigt jämn, ändå ledde hemmalaget med 3-1.

- Vi fick en bra start och gjorde 1-0, men sedan vänder de på att utnyttja några enkla individuella misstag, säger Stefan Ek.

Sedan tog domaren Eleonore Green över, enligt Stefan Ek.

- De gör sitt 5-1-mål på en straff. Vår målvakt låg kvar och hade ont. Domaren var framme utan att agera och en av våra mittbackar blev förbannad och kastade ut bollen över sidlinjen. Då dömde hon straff, men vår back fick inget kort. Är inte det märkligt?

- Sedan råkade en annan av våra spelare ut för ett brutalt överfall. Hon fick en armbåge i huvudet och en whiplashliknande skada och bars ut på bår. En läkare var inne på planen och sade att spelet inte kunde få fortsätta som det såg ut. Då tog mitt tålamod slut, så jag blev bortvisad från planen.

- Det var en väldigt olustig andra halvlek, säger Stefan Ek.

Domaren Eleonore Green har en helt annan uppfattning om vad som hände:

- Vid straffen räddade deras målvakt i en kampsituation och landade på bollen. Jag sprang fram och frågade om hon behövde omplåstring, men hon svarade nej. Då säger jag åt en av Faluns spelare att sparka ut bollen så målvakten får återhämta sig, och då kastar hon ut bollen. Enligt regelboken är det straff.

Borde det inte ha varit ett kort också?

- Jo, hade jag varit smartare så hade jag dragit upp kortet, men i situationen tyckte jag att straff räckte.

Vad anser du om skadesituationen?

- Det är en kampsituation mellan en Faluspelare och en Vasalundsspelare. Jag blåser frispark till Falu BS, men ser inte att hon får en smäll. Hon ligger kvar och jag springer dit och frågar om BS-spelaren vill ha hjälp. Hon säger nej, och medspelarna sätter igång spelet. Då känner den skadade spelaren att hon har ont och lägger sig igen.

- Då kallar jag in Falu BS ledare på planen, samtidigt springer någon från Falu BS-publiken in och påstår sig vara läkare och beter sig väldigt olämpligt. Eftersom tjejen själv sade att hon ville spela vidare lät jag spelet gå vidare.

Och utvisningen på Stefan Ek?

- Han skrek vissa saker och betedde sig väldigt olämpligt, säger Eleonore Green.

Falu BS överväger att lämna en skrivelse till förbundet, och hoppas på en snar vändning. Noll poäng och 3-21 i målskillnad efter sex matcher är inget att skryta med.

- Det känns som vi är på rätt väg spelmässigt ändå. Får vi bara behålla våra spelare friska och hela ska det vända mål- och poängmässigt snart också, säger Stefan Ek.

Matchfakta

VASALUND/E.-FALU BS

5-1 (3-1)

Målen: 0-1 (1) Mia Eriksson, 1-1 (7) Sanna Welinder, 2-1 (12) Azra Durakovic, 3-1 (36) Azra Durakovic, 4-1 (55) Hanna Carlsson, 5-1 (62) Azra Durakovic.

Domare: Eleonore Green, Stenkullen.

Publik: 160.

Laget

Falu BS på Skytteholms IP: Kaltrina Breznica - Susanna Sjögren, Victoria Ericols, Kristin Ek (75), Anna Renström (90) - Jennie Norman, Anna Nykvist, Tina Heurlin, Emma Asplund (46) - Linda Csagola, Mia Eriksson.

Ersättare: Karin Winther (mv), Joanna Snell (46), Frida Thomson (75), Ida Olsson (90), Malin Persson.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons