Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eggertz vill ha svar

Annons

SKIDOR/FALUN.

Varför fanns inget protokoll från det senaste mötet?

Varför kallades det inte till något möte under hela hösten?

Lars Eggertz, ordförande i Svenska Skidspelen, riktar i ett brev hård kritik mot förra kommunalrådet Bjarne Harrung och hur han hanterat frågor om ett eventuellt framtida skid-VM i Falun.

- Jag uppmanade Harrung att kalla till ett möte med Föreningen för skid-VM i Falun 2005-2007 redan i september och har därefter påmint ytterligare några gånger utan att något hänt, säger Eggertz.

Om, och i så fall hur mycket, det under försenade arbetet betytt för en eventuell VM-ansökan från Falun kan inte Eggertz svara på.

- Det är omöjligt att svara på, men jag tycker det är en självklarhet att det ska finnas protokoll från ett sammanträde. Nu förde jag dess bättre egna minnesanteckningar, säger Eggertz.

- Vi det uteblivna höstmötet skulle frågan om hur Falun skulle gå vidare med sin kandidatur behandlas sedan en konsult undersökt möjligheterna att få ännu ett VM.

Under det senaste året har det annars talats med allt mindre bokstäver om ett kommande skid-VM i Falun. Inte minst från representanter för skidförbundet.

- Men jag upplever det som vi har skidförbundets stöd, säger Eggertz.

- Att Åre fick alpina VM 2007 och att Oslo söker 2009 betyder kanske en del. Realistiskt för Falun är nog att söka 2011 eller 2013, tippar Eggertz.

Förra kommunalrådet Bjarne Harrung vill inte gå in i detalj på Lars Eggertz kritik.

- Men han ska få svar.

- Dessutom är det ju så att det alltid händer en hel del som inte protokollförs.

- Lars Eggertz ska få alla svar han vill ha.

I föreningen för skid-VM i Falun sitter representanter för kommunen, skidförbundet och Svenska Skidspelen.

Det var vid första mötet med den nya kommunledningn för en dryg vecka sedan som Eggertz upptäckte att protokoll från sammanträdet i juni saknades.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons