Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlängtad debut

Annons

Matchen innebär också debut för Brages holländske mittback Michel Nok.

- Jag känner ingen press på mig. Jag vill bara spela, säger han.

Michel var och tittade på matchen i onsdags, då Brage körde över Gefle med hela 6-2.

- Jag hoppas vi kan spela lika bra i morgon, men man kan aldrig säga hur det ska gå när det gäller fotboll. Det finns ett stort självförtroende i truppen och det finns många talangfulla spelare.

- Hade det inte funnits så många talanger hade jag aldrig skrivit på för Brage, säger Nok.

Hur väl har du smält in i laget?

- Jag kan inte namnen på alla ännu. Sådant tar tid. Men jag trivs och känner stor glädje över att alla accepterar mig. Det kan vara svårt att komma in i en grupp för en helt utomstående, men alla tar hand om mig och alla är väldigt duktiga på engelska.

Vad har du att tillföra?

- Jag har erfarenhet av att spela i ett bottenlag. Tre år i rad spelade vi för att undvika nedflyttning ur holländska ligan. Det viktigaste nu är att alla har viljan att klara av det här, lite tur och att alla drar åt samma håll.

Bragetränaren Sergej Prigoda är positiv inför matchen.

- Vi talar inte om revansch utan om nästa match som också måste vinnas. Bara för att vi gjorde en bra match mot Gefle, betyder det inte att det upprepas.

- Dels är motståndet annorlunda och dels spelar vi på bortaplan. Enligt de uppgifter jag fått var Trelleborg det bättre laget mot IFK Malmö i onsdags, så det blir en tuff match.

Brage har bara förlorat en av de sex senaste matcherna och en viss säkerhet börjar sprida sig i laget.

- Det gäller att vi fortsätter jobba hårt och är lika effektiva som vi varit i de två senaste hemmamatcherna. När vi har vinden i ryggen så är det klart vi blir säkrare i matchsituationer också.

Truppen mot Trelleborg ser lite annorlunda ut jämfört med segermatchen mot Gefle senast. Magnus Korsgren är skadad och både Anto Susak och Anders Augustsson är avstängda.

Michel Nok kommer som sagt in i truppen, liksom Jörgen Sundström, som var avstängd senast. Dessutom tillkommer Andreas Hedlund och Jonas Andersson.

Bragetruppen mot Trelleborg: Gerhard Andersson, Adil Kizil, Johan Persson, Michel Nok, Mikael Eklund, Anders Sjöö, Mattias Östberg, Fredrik Bengtsson, Göran Bergort, Johan Norell, Jörgen Sundström, Jimmy Rajala, Seyhmus Abic, Henrik Hagberg, Andreas Hedlund, Jonas Andersson.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons