Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter bedrägerihärvan – Sundborns GoIF får 12 000 kronor i stöd

En halvmiljon kronor försvann ur Sundborns GoIF:s kassa. På grund av detta har nu ideella krafter valt att gå in och stötta föreningen.

Annons

LÄS ÄVEN: Efter misstänkta Carl Larsson-svindeln – idrottsförening polisanmäler samma person för ekonomisk brottslighet

Ekonomiskt punkterade och något tilltufsade Sundborns GoIF erhöll ett värdefullt tillskott i verksamheten med ett bidrag på 12000 kronor från nystartade tidningen Sport i Dalarnas överskott.

– Bidraget slussas oavkortat in i vår verksamhet, säger Håkan Stenman, före detta ordförande i föreningen.

Sundborns GoIF skinnades som bekant på drygt 500.000 kronor i den stora bedrägerihärvan förra året. Men ur askan har ideella krafter klivit fram och responsen har varit enorm.

Sport i Dalarnas Bertil Daniels i mitten på bilden tillsammans med  Håkan Stenman och Eva Morenius från . Övriga på bilden tidningens övriga medarbetare.

Idag är medlemsantalet drygt 1000 personer. Inte illa med tanke på att Sundborns postnummerområde omfattas av endast 1500 hushåll.

LÄS ÄVEN: Carl Larsson-gården utsatt för misstänkt ekonomiskt brottslighet i miljonklassen

Med en ny och energisk profil etablerades Sport i Dalarna efter att Sportmagasinet Dalarna drog med i den ekonomiska bedrägerihärvan. Men målsättningen för den nystartade tidningen är densamma som tidigare: tidningens ekonomiska överskott skall stärka idrotten i Dalarna via bidrag och stipendier.

Sundborns GoIF erhöll Sport i Dalarnas allra första bidrag.

Mer läsning

Annons